Samoproglašena predsjednica Republike Srpske i kandidatkinja za gradonačelnicu Banjaluke Jelena Trivić na iligalno osnovani portaloid ,,Pijemont” keširala je 10.073 maraka samo na fejsbuk reklame, zvanični su podaci kompanije Meta.

S druge strane dok se istovremeno poziva na poštenje, legalnost, poštovanje zakona i ,,pravila igre” Trivićeva sa kanidatom za odbornika njene partije Aleksom Bobarom vodi ilegalni medij ,,Pijemont” koji je u periodu zabranjene političke kampanje služio za Gebelsovsko vođenje plaćenog političkog oglašavanja.

Trivićeva i Bobar plaćeno političko oglašavanje su vodili preko fejsbuk strancie ,,Pijemont“ kako bi se izbjeglo političko oglašavanje direktno sa fejsbuk stranice nje ili njega kao kandidata, što takođe nedvosmisleno predstvalja grubu zloupotrebu Izbornog zakona.

Plaćeno političko oglašavanje koje su sprovodili je blago rečeno u domenu i klevete i zadiranja u privatne živote, jer se pomenuti dvojac bavi najprezemnijom političkom kampanjom, a samo obavljanje zakonom propisane djelatnosti ,,INTERNETSKI PORTALI” (koju nisu registrovali, ne plaćaju poreze, doprinose, ne podliježu nijednom zakonu) predstavlja grubo kršenje Zakona. Dok se Trivićeva s jedne strane poziva na zakone i zakonito poslovanje, potpisnik ovoga teksta poziva gospođu Trivić da registruje djelatnost koju obavlja i objasni izvore finansiranje svog portaloida i svoje stranke.

Prema evidenciji kompanije Meta u čijem je Fejsbuk vlasništvu u Informaciji o izjavi o odricanju odgovornosti koju lako naveden je telefonski broj kandidata Narodnog Fronta za odbornika u Skupštini grada Banjaluka Alekse Bobara, koji je vršio plaćanja reklama na pomenutoj platformi, čime je i on direktno počinio prekršaje iz Pravilnika i izbornog zakona.

Gospođo Trivić, poštenje vam izvire iz očiju.