Povodom stogodišnjice od osnivanja Eparhije bihaćke u hramu Svete Trojice u Bihaću služena je Sveta arhijerejska liturgija koju je služio Njegovo preosveštenstvo episkop bihaćko-petrovački i rmanjski Sergije, uz sasluženje sveštenstva ove eparhije. Ovaj veliki i značajan jubilej  uveličalo je Prvo beogradsko pjevačko društvo.
Iako su rane bile velike i ’40-tih i ’90-tih godina, neophodna je obnova života, rekao je nakon liturgije vladika Sergije.

– Svi su stradali i braća Bošnjaci, Hrvati i Srbi, negdje manje, negdje više, neko je manje, više kriv, sada da gonimo pravdu nije lako ali Bog će svima nama kada bude kraj ovog svijeta pokazati šta je pravda i šta je istina. Pozivamo na suživot, na ljubav – dodao je vladika Sergije.

Odlukom Svetog arhijerejskog sabora SPC 1930. godine Eparhija Bihaćka ukinuta je i razdijeljena na susjedne eparhije, banjalučku, gornjokarlovačku i dalmatinsku. Ova eparhija obnovljena je 1990.godine, a sjedište je u Bosanskom Petrovcu.

Odlukom Svetog arhijerejskog sabora SPC 1930. godine Eparhija bihaćka je ukinuta  i razdijeljena na susjedne eparhije, banjalučku, gornjokarlovačku i dalmatinsku. Ova eparhija obnovljena je 1990.godine, a sjedište eparhije je u Bosanskom Petrovcu.