Srpska demokratska stranka Šamac i i kandidat za načelnika opštine Šamac ispred ove stranke Đorđe Miličeviić proglasili su večeras pobjedu na lokalnim izborima održanim danas.

Prema podacima Milićevića i SDS Šamac  kandidat zanačelnika Milićević dobio je nezvainično 4051 glasova birača, a njegov protukandidat iz SNSD Milan Đurđević 2909 glasova birača.

„Čast mi je da sam sa ovom ekipom ljudi  u osam godina pet puta pobijedio listu SNSD i tri puta njihovog kandidata za načelnika. Raduje me da je lista SDS  preko 50 odsto dobila glasova birača na području opštine Šamac.

Obraćajući se građanima u hotelu „Plaža“  Milićević je rekao  da je ovo njegov treći  ubjedljivi mandat, te da su ovi lokalni izbori bili  najteži do sada.

„Lista SDS Šamac dobila je preko  50 odsto glasova birača, pobijedio sam treći puta za načelnika opštine Šamac  zahvaljujući ljudima, ne samo članovima i simpatizerima Srpske demokratske stranke, nego   svim ljudima koji su gledali ono što smo radili  proteklih godina i svim ljudima prema kojima smo se trudili  da vodimo jednu i fer korektnu izbornu trku proteklih  30 dana“, rekao je Milićević.

On je dodao da ga raduje što je kao načelnik dobio  60 odsto na ovim izborima na području opštine.

„Negdje preko  1150 glasova više  glasova kada uključimo i glasove iz dijaspore  koji će stići. To će biti preko 1500 glasova više između dva kandidata za načelnika.Siguran sam da ćemo imati  stabilnu skupštinsku većinu. Hvala svim građanima  opštine Šamac, hvala svim dobrim ljudima to je za mene velika odgovornost,  tri puta do sada, veliki ponos i čast  prema građanima. Idemo dalje nastavljamo sa projektima, pred nama je tek borba“.

Podsjećamo, ukupno biračko tijelo na šamačkom području je bilo 16 139 birača, a svoje biračko pravo iskoristilo je 51,06 odsto ili 7368 birača.