U Prijedoru je održana centralna predizborna tribina SNSD-a na kojoj je poručeno da ova stranka vodi odgovornu i iskrenu politiku, usmjerenu ka rješavanju problema građana, razvoju i prosperitetu Prijedora.

“Uspjeli smo da riješimo mnogo problema, da vratimo moć odlučivanja građanima u mjesne zajednice. Drago nam je što su oni prepoznali tu odgovornu politiku. Zato je večeras ova dvorana ispunjena do posljednjeg mjesta. Na kraju sve se svodi na razgovor, dogovor i realizaciju ključnih problema naših sugrađana. Možda su to nama mali problemi, ali za naše sugrađane su veliki”, rekao je kandidat SNSD-a za gradonačelnika Prijedora Slobodan Javor.

Evidentno je, dodaje Javor, da SNSD koristi predizbornu kampanju da to bude 30 dana rezultata, a ne obećanja.

“Želimo da u svakom mjestu prikažemo šta smo uradili. Tu nećemo stati, očekujemo apsolutnu pobjedu, najmanje 10 odborničkih mandata i ubjedljivu pobjedu za gradonačelnika. Ne sumnjamo u rezultat, imamo sjajnu saradnju i direktnu podršku koalicionih partnera. Pozivam građane da podrže ovu zdravu priču”, naglasio je on.

Nosilac kandidatske liste SNSD-a za Skupštinu grada Prijedora Goran Velaula rekao je da su, od dolaska na vlast, radili kako u izbornim tako i neizbornim godinama.

“Planiramo još jače da radimo. Jako nam je bitno da postignemo istorijski rezultat za gradonačelnika Prijedora. Što se tiče odborničke liste, očekujemo da je povećamo za 30 odsto što se tiče odbornika. Planiramo da ovo bude najveća pobjeda SNSD-a u gradu Prijedoru”, naveo je Velaula.

Centralnoj tribini u Sportskoj dvorani “Mladost” prisustvovao je i predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik. On je rekao da je Prijedor za SNSD strateški važno mjesto ne samo u političkom, nego u svakom pogledu.

“Zato su naše politike bile usmjerene da gradimo, da jačamo Prijedor i zato su uvijek naše politike bile koordinisane između lokalne vlasti, Slobodana Javora, koga sam došao da podržim, kao i Gorana Velaulu, nosioca liste, i ove divne ljude koji će se večeras predstaviti. Oni su našli način na koji će reagovati na izazove vremena i kada sada pogledam, znam šta je sve bilo iza nas, gotovo djeluje nemoguće da smo to uspjeli da porješavamo, ali problema nikada ne nestaje. Zato smo ovdje da ponovo osmislimo neke naše politike, da napravimo dogovor s narodom, da Javoru damo podršku, i da zajedno sa važnom odborničkom strukturom u ovom gradu napravimo planove koji će biti na zadovoljstvo svih koji vjeruju u naš način života, našu Republiku Srpsku i ovaj divni grad Prijedor”, istakao je Dodik.