Završeni su radovi na izgradnji vrtića u naselju Novoselija, čime su obezbijeđena nova mjesta za boravak više od 60 mališana u ovom naselju.

-Lijep dan u Banjoj Luci i uspješno završen jedan novi vrtić koji će biti smješten u dijelu objekta škole „Milan Rakić“ u Novoseliji. Svaki novi vrtić nova je radost za sve nas. Na ovaj način osnažili smo kapacitete Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje za novih 60 mjesta. Osim ovog vrtića uskoro će biti završen i vrtić u naselju Paprikovac, kao i vrtić „Nataša“ u Boriku, čime će Banja Luka dobiti i 460  novih mjesta za naše mališane  – poručio je gradonačelnik.

Kako je istakao, u Novoseliji je preuređen je i adaptiran prostor površine oko 230 metara kvadratnih za koji je Grad Banja Luka izdvojio 360.000 KM, te dodao da je Grad opredijeljen da osim u gradskim naseljima, objekte predškolskih ustanova dobiju i prigradska i seoska naselja.

-Dobili smo jedan zaista savremeno uređen prostor, u kojem će biti omogućen boravak za više od 60 banjalučkih mališana. Objekat zadovoljava sve neophodne standarde, a adaptacija je završena u rekordnom roku, zbog čega koristim priliku da se zahvalim našem izvođaču – rekao je Stanivuković.

Prema njegovim riječima, nova mjesta na ovoj lokaciji smanjiće liste čekanja, te podsjetio da Grad svakako nastavlja i sa isplatom subvencija za boravak djece u privatnim predškolskim ustanovama.

-Nastavljamo sa isplatom subvencija  i već ovoga mjeseca isplatićemo do sada najveće subvencije u iznosu od 150 KM za naše mališane koji pohađaju privatne predškolske ustanove- rekao je gradonačelnik.

Savjetnica gradonačelnika za pravne poslove i koordinator ovog projekta Vedrana Prole istakla je da su završeni radovi na adaptaciji i opremanju dijela objekta OŠ „Milan Rakić“ u kojem će biti smještena predškolska ustanova.

-Svi radovi su okončani u predviđenom roku i na ovoj lokaciji obezbijeđena su mjesta za oko 60 naših mališana. Predviđeno je da bude formirana jedna jaslička, kao i dvije mješovite grupe uzrasta od tri do šest godina.  Sve ostale procedure sprovodiće Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, koji će obezbijediti sve neophodne saglasnosti resornog Ministarstva i formirati grupe- istakla je savjetnica Prole.

Mještanin Novoselije Haris Gazić izrazio je veliko zadovoljstvo što je ovo naselje konačno dobilo vrtić.

Nakon toliko godina konačno smo dobili vrtić i na tome smo zaista zahvalni, jer će nam biti i bliže i povoljnije – istakao je on.