Članovi Gradskog odbora SNSD Banjaluka danas su na desnoj obali Vrbasa, tačnije kod temelja za novi most u Docu, presjekli crvenu vrpcu  i tako  “otvorili” most koji nikada nije izgrađen.

Ovim činom htjeli su da ukažu na nedovršen projekat gradonačelnika Draška Stanivukovića.

Predsjednik Gradskog odbora SNSD Banjaluka Vlado Đajić, , rekao je da je današnji performans organizovan zbog činjenice a i potrebe da se građanima skrene pažnja šta se dešava u njihovom gradu.

-Do sad su morali da završe most u Docu, međutim, sredstva su nenamjenski potrošena za kružni tok, koji nema građevinske dozvole. Isto tako, zbog ovog projekta oštećeni su  I građani Banjaluke i onemogućeno je normalno funkcionisanje u našem gradu- izjavio je Đajić i poručio da most mora biti završen.

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Ljubo Ninković naglasio je da je 2020. godine potpisan ugovor sa izvođačem „Integral inženjering“, ali da radovi stoje u početnoj fazi.

-Skupština je u prethodne četiri godine obezbijedila novac za izgradnju ovog mosta. Nažalost, Stanivuković je uradio ono što je njegovom srcu milo, a to je betonski park Tvrtku Kotromaniću-izjavio je Ninković.

Ninković je istakao da je  ugovor sa „Integralom“ bio vrijedan 8,7 miliona KM i da je 893.236KM utrošeno za pripremne radove.

-Nakon toga je na vlast došao Stanivuković koji je kompletna sredstva namijenjena za izgradnju mosta preselio za izvođenje radova na uređenju parternog okruženja mosta u Docu. To su javne nabavke kroz koje je on zloupotrijebio sredstva koja su namijenjena za izgradnju mosta u Docu, a sredstva su bila obezbijeđena kroz 2,5 miliona KM kreditnih sredstava iz ЕBRD i određena sredstva koja su iz kreditnih sredstava grada Banjaluka-podsjetio je Ninković.

Most u Docu i most u Česmi su označeni kao dva najvažnija infrastrukturna projekta u gradu.

Ovaj u Docu trebao bi da poveže lijevu i desnu obalu Vrbasa i rastereti saobraćaj.

Na današnjem „otvaranju“ je pokazano kako bi most trebao da izgleda, a svečano je i presječena crvena vrpca.