Dvadeset i dva vatrogasca sa devet vozila, sinoć su uložili sav napor i trud da vatrenu stihiju koja je zahvatila skladište Tropic marketa u naselju Derviši stave pod kontrolu.

Kako nam je rekao komandir Vatrogasno-spasilačke brigade Banjaluka Miroslav Malinić, požar je stavljen pod kontrolu, ali su ekipe još na terenu.

-Iz objekta još izlazi dim i zbog toga je dežurna ekipa tamo sa specijalnim ljestvama i gase vatru s krova, jer je opasno sa ulaze na zgarište i ne želimo da ih izlažemo opasnosti-kazao je Malinić.

Dodao je da je pala krovna konstrukcija objekta sa panelima na požarište i to predsavlja  opasnost za vatrogasce na terenu.

Prema njegovim riječima u skaldištu su gorjele i plinske boce, viljuškari kao i razne konzerve, parfemi i druga roba.

– Konzerve kada se zagriju kao i boce eksplodiraju, ali to nisu bile velike i strašne eksplozije. Uspjeli smo da savladamo vatru. Izgorjela je hala skladišta, dok smo spasili kuhinju koja je tu bila naslonjena – rekao je Malinić.

Istakao je da je šteta velika, a da o uzrocima izbijanja požara ne može da govori.

Mještanin ulice koja se nalazi u blizini ispričao je da je bila velika vatra i  da su od toplote počele da se krive roletne na prozorima.

– Bilo je to strašno za gledati i vatra se brzo širila, a plamen se brzo širio i “skakao” u vis. Sreća da se nije proširilo – rekao je mještanin koji nije želio da mu pominjemo ime.

Radnici “Tropica” koji su se okupili ispred izgorjelog skladišta nisu mogli da daju izjave za medije.