Iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske izdali su upozorenje na promjenu vremena uz jaku kišu i naglo zahlađenje od danas, 13. septembra 2024. godine.

Kako su naveli, obilne padavine zahvatiće većinu predjela Srpske i tokom vikenda, uz moguće jake udare vjetra.

Shodno tome, Auto-moto savez Republike Srpske apeluje na sve učesnike u saobraćaju da vožnju prilagode vremenskim uslovima, odnosno uslovima na putu – da poštuju saobraćajne propise, ograničenja brzine i drže odstojanja između vozila.

Naime, u uslovima kiše i niske oblačnosti, kada je smanjena vidljivost i preglednost, opasnost od saobraćajnih nezgoda po mokrom kolovozu se udvostručuje.

Razlog tome je i što učesnici u saobraćaju teže uočavaju ulegnuća i oštećenja na putu, jer ih voda brzo popuni, a česti su i nanosi zemlje na kolovoz zbog slijevanja vode sa usjeka što dodatno povećava opasnost od proklizavanja točkova.

Ističemo i da na dionicama u usjecima dolazi do većeg kamenja i zemlje na kolovoz, pa vozačima skrećemo pažnju na dodatni oprez.

Podsjećamo, zbog nepovoljnih vremenskih prilika i kiše koja pada, danas neće biti obustave saobraćaja u kanjonu “Tijesno” na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka.