Vukašin Nikolić zvani Vule, bivši v.d. direktora Centra za socijalni rad u Zvorniku optužen je za zloupotrebu službenog položaja i ukoliko se dokaže njegova krivica prijeti mu do pet godina zatvora.

Optužnicu protiv Nikolića potvrdio je Osnovni sud u Zvorniku.

Bivši v.d. direktora CSR optužen je da je na konkursu, a uoči odlaska u penziju, u ovu instituciju zaposlio svoje dvije kćerke i to na mjestima diplomiranog socijalnog radnika i diplomiranog pravnika.

– Vukašin Nikolić je obavljajući dužnost v.d. direktora i lica ovlaštenog za rukovođenje Javne ustanove Centar za socijalni rad Zvornik, svjestan obaveze zakonitog postupanja, u namjeri da svojim kćerkama omogući korist u vidu zasnivanja radnog odnosa na neodređeno vrijeme u Javnu ustanovu kojom je rukovodio, a znajući da mu 5. januara 2023. godine prestaje mandat zbog odlaska u penziju, u Zvorniku 14. decembra 2022. godine raspisao javni konkurs za prijem u radni odnos na neodređeno vrijeme diplomiranog socijalnog radnika i diplomiranog pravnika- navodi se u optužnici koju je podiglo Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini.