Partija demokratskog progresa (PDP) održala je tribinu u Karanovcu, gdje su se građanima obratili kandidat ove stranke za gradonačelnika Banjaluke i aktuelni gradonačelnik Draško Stanivuković, kao i kandidati PDP-a za odbornike u Skupštini grada Banjaluka.

Okupljeni građani su aplauzima i ovacijama dočekali članove PDP-a, koji su poručili da su svojim politikama ostvarili mnoga djela za ovaj dio grada na Vrbasu.

-Danas imamo priliku da se osvrnemo na sve što smo uradili za Karanovac gdje smo ostvarili mnogo toga. Kada govorimo o vodosnabdijevanju, za Jagare je to nekada bila misaona imenica. Bilo je potrebno uložiti gotovo 2 miliona KM kako bismo obezbijedili redovno vodosnabdijevanje-poručio je Stanivuković.

Osvrnuo se i na naselje Ducipolje, koje nikada nije imalo vodu, a sada je napokon dobilo priključak.

-Sjećam se jedne bake, kod koje sam bio i vidio kako žive ljudi bez vode. Danas, i Jagare i Ducipolje imaju redovno snabdijevanje. Na ovom području je uloženo dva miliona KM-rekao je Stanivuković.

Dodao je da ono što je najvažnije i što je promijenilo izgled Srpskih Toplica prema Karanovcu jeste uređenje obala Vrbasa, gradnja plaža i šetališta – prva takva u posljednjih 60 godina.

-To su djela na koja smo ponosni. Uređenje i obnova škole Milan Rakić, izgradnja prvog vrtića, obnova puteva, uključujući put Zmijanja Rajka, pa sve do Karanovca – sve su to projekti koji su realizovani. Intenzivno radimo i na pitanju fudbalskog kluba, te na zamjeni zemljišta kako bi klub imao sopstveno zemljište. To je proces koji traje, ali smo već započeli&quot-naglasio je Stanivuković.

Kandidat za gradonačelnika i aktuelni gradonačelnik pomenuo je i izgradnju trotoara, koji su važni za bezbjednost saobraćaja, te dodao da je ta izgradnja već započeta.