Samoproglašena predsjednica Republike Srpske Jelena Trivić koja je pokušala prije dvije godine da ukrade pobjedu za funkciju na koju se samoimenovala kao epohalan program za Banjaluku predložila je već sprovedene mjere u ovome gradu.

Adriana Basara, kandidat PDP za odbornika u Skupštini grada Banjaluka, osvrnula se na nedavno predstavljeni program Jelene Trivić i Narodnog fronta, kritikujući pojedine mjere koje je Trivićeva predložila.

Basara ističe da su mnoge od tih mjera već implementirane u Banjaluci, otkako je Draško Stanivuković preuzeo funkciju gradonačelnika.

– Već četiri godine zaredom, grad Banjaluka, od kada je Draško Stanivuković došao na čelo našeg grada, vrši podjelu besplatnih udžbenika – navodi Basara, dodajući da su uvedene i besplatne karte za studente, srednjoškolce, višečlane porodice, kao i za 48.000 penzionera, dok učenici osnovnih škola već imaju besplatan prevoz.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Adriana Basara (@adriana.basara)

Takođe, osvrnula se na subvencije za privatne vrtiće, ističući da je Stanivuković prvi gradonačelnik koji je uveo ovu mjeru, podižući subvencije sa nule na 150 KM po djetetu, odnosno 350 KM za dvoje djece, uz planirano izjednačavanje cijena u narednom periodu.

Govoreći o stambenoj politici, Basara je naglasila da je prva strategija demografskog razvoja usvojena upravo u Banjaluci, tokom Stanivukovićevog mandata, u čijoj je izradi i sama učestvovala.

– Ova strategija preporučuje da je humanije stanovanje u kućama nego u stanovima, zbog čega je uvedena mjera dodjele besplatnih placeva za mlade bračne parove. I upravo zbog toga mi imamo mjeru dodijele besplatnih placeva za mlade bračne parove. A nove zgrade za koje se zalaže gospođa Trivić su možda zalaganje za betonizaciju – rekla je Basara.

Osvrnula se i na predložene jednokratne pomoći, dovodeći u pitanje ozbiljnost takve politike.

– Zar je jednokratna pomoć ozbiljna politika? Otvaranje novih poslovnih ekonomskih zona. Već imamo poslovnu ekonomsku zonu koja se širi. A da li Jelena Trivić zna da smo doveli tri investitora koja su njeni partneri u borbi protiv Draška Stanivukovića odveli iz Banjeluke u Laktaše? – upitala je Basara.

Na kraju, Basara je uputila oštru kritiku prema Trivić, koja često govori o tajkunima i “ratu” protiv njih, a kako kaže, cijela Srpska bruji o tome da i je i Trivićeva sama proizvod tajkuna.

– Da li će nam konačno otkriti svoje tajkune kojima bi zabranila ulaz u gradsku upravu, a koji je finansiraju? – upitala je.

Basara je zaključila svoju izjavu osudom upotrebe riječi „rat“ u političkom diskursu, ističući da je ta riječ uvreda za sve građane Republike Srpske, posebno za porodice poginulih boraca, među kojima je i njena porodica, budući da je dijete poginulog borca Vojske Republike Srpske.