Aleksandar Trninić, predsjednik Gradskog odbora Ujedinjene Srpske u Laktašima i narodni poslanik ove stranke u Narodnoj skupštini, izjavio je da je peticija Ujedinjene Srpske kojom zahtijevaju besplatne udžbenike za osnovce od 5. do 9. razreda doživjela ozbiljan uspjeh.

-Prvi dan kampanje, u petak, aktiv žena Ujedinjene Srpske Laktaši pokrenuo je peticiju kojom se traži da Gradska uprava grada Laktaši obezbijedi besplatne udžbenike za sve učenike od petog do devetog razreda osnovnih škola. Naša peticija je doživjela ogroman uspjeh jer ju je za samo dva dana potpisalo više od 1.000 građana Laktaša – rekao je Trninić.

Trninić kaže da mu je drago što je aktuelni gradonačelnik Laktaša Miroslav Bojić prepoznao značaj ove inicijative i uvrstio je i u svoj politički program koji je objavio juče (nedelja).

-Ovo je pokazatelj da je gradska vlast u Laktašima sposobna da prepozna konstruktivne prijedloge, što nas raduje. Očigledno je da postoji prostor za saradnju, a ne samo za sukobe. Međutim, svi treba da znaju da je ova inicijativa rezultat rada i planiranja Ujedinjene Srpske i da je ovu inicijativu gradonačelnik Bojić prepisao iz programa Ujedinjene Srpske i uvrstio je u program SNSD Laktaši. Mi imamo veliku podršku građana Laktaša, što će se najbolje vidjeti 6. oktobra – kaže Trninić.

On je dodao da će Gradski odbor US Laktaši u petak predstaviti svoj politički program i iznijeti sve mjere za koje se zalažu. Predsjednica aktiva žena Ujedinjene Srpske Laktaši Maja Đurić, poručuje da ova stranka nastavlja sa peticijom i da je odziv građana odličan.