„Za vrijeme mog mandata Depot je najbolje poslovao u svojoj istoriji“, navodi Željko Savić, nedavno smijenjeni direktor ovog preduzeća.

Gostujući na lokalnoj televiziji, zamjenik predsjednika Gradskog odbora Demosa Željko Savić, koji je nedavno na sumnjiv način smijenjen sa pozicije direktora regionalne deponije „Depot“ Banja Luka, istakao je da je za vrijeme njegovog rukovođenja ovim preduzećem ostvarena dobit od oko 800 hiljada КM.

On je naglasio da su redovno isplaćivane sve plate, putni troškovi, topli obrok i regres te da je, u trenutku dok je još rukovodio preduzećem, na računu Depota bilo oko dva i po miliona maraka.

-Ja sam smijenjen odlukom Nadzornog odbora regionalnog preduzeća „Depot“ bez ikakvog obrazloženja. Nisu postojali razlozi za takav čin jer je „Depot“ jedno od najuspješnijih javnih preduzeća u Banjoj Luci, istakao je Savić.

On je naglasio da je za vrijeme njegovog rukovođenja „Depot“ najbolje poslovao u svojoj istoriji i to pokazuju mjerljivi rezultati.
-Možemo sumnjati da se radi o političkim odlukama jer, po zakonu, nije postojao ni jedan razlog za moju smjenu, ističe Savić.

On je izrazio sumnju da su članovi Nadzornog odbora donijeli političku odluku i naglasio da su oni bili obavezni da poštuju zakon.

-Svi mi moramo da radimo po zakonu. I članovi Nadzornog odbora su bili dužni da rade po zakonu jer zakon mora da bude iznad politike i jednak za sve, naglašava Savić.

On je dodao da je, posredstvom advokata, pokrenuo sudsku proceduru preispitivanja odluke Nadzornog odbora i da je uvjeren da će na kraju preduzeće morati da nadoknadi štetu zbog njegove nezakonite smjene.