Istražioci su prije nekoliko trenutaka završili sa pretresom prostorija preduzeća Šume RS u Banjaluci, odakle su izuzeli materijalne dokaze, saznaje Srpskainfo.

U akciji je uhapšen Slaven Gojković, bivši v.d. direktora Šuma RS, te još tri saučesnika, dok se i dalje traga za Strahinjom Baševićem v.d. direktora ŠG “Romanija” i aktuelnim kandidatom za načelnika Sokoca.

Gojković i ostali su kako je saopšteno iz Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo osumnjičeni za krivična djela izvršena tokom 2020. godine na području više opština.

– Osumnjičena lica se terete da su tokom 2020. godine na području opštine Sokolac, Han Pijesak, Rogatica i Višegrad i to G. S. kao v.d. direktor Šume Republike Srpske, B. S. kao v.d. direktor ŠG „Romanija“ Sokolac, L. M. kao v.d. direktor ŠG „Sjemeć“ Rogatica, G. J. kao v.d. direktor ŠG „Visočnik“ Han Pijesak i Č. L. kao v.d. direktor ŠG „Panos „Višegrad, iskoristili svoj službeni položaj i ovlaštenja kojom prilikom su nanijeli štetu budžetu Republike Srpske i to na način da su svjesno kršili Zakon o javnim nabavkama Bosne i Hercegovine, zloupotrijebivši hitnost navedenu u Naredbi Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, iako su znali da opštine Sokolac, Višegrad, Han Pijesak i Rogatica nisu proglasile elementarnu nepogodu, te su iskoristili okolnosti proglašenja pandemije „COVID-19“, koja je od strane Svjetske zdravstvene organizacije proglašena na globalnom nivou- saopšteno je iz OJT Istočno Sarajevo.