Na tradicionalnom turniru „Bijeljina Handball Cup 2024“ poznati su polufinalni parovi, nakon što je odigrano preko 100 utakmica. Pažnju kod djevojčica rođenih 2008. godine privlači vječiti derbi beogradskih klubova: Crvene zvezde 2 i Partizana, dok će u drugom duelu igrati Zrinski – Metalac. Ovom treba dodati da je viđeno dosta dobrog rukometa, da su se klinci sjajno družili, te da su svi učesnici i gosti mogli uživati.

Ostali parovi polufinala – djevojčice:

2010. godište: Zrinski – Zeta, Crvena zvezda – Krivaja.

2011. godište: Crvena zvezda – Kosmaj, Lokomotiva (Mostar) – Krivaja.

2012. godište: Nikšić – Berane, Zeta – Lokomotiva.

Kod djevojčica 2006. godište igra se ligaški sistem, a sutra (nedjelja) će se znati pobjednik nakon što se odigra posljednje kolo. Trenutno je vodeća Zeta iz Golubovaca sa šest bodova, dok je Derventa druga sa pet.

I kod dječaka 2007. godište takmičenje biti okonačno nakon ligaškog sistema. Domaćin Bijeljina ima četiri boda, a francuski Assau i reprezentacija SBK/SKB imaju po tri.

Ostali parovi polufinala kod dječaka:

2008. godište: Sloga (Gornji Vakuf/Uskoplje) – Bijeljina, Partizan – Gradačac, kod 2009. godišta igra se bod sistem, a uoči posljednjeg dana takmičenja Partizan ima šest bodova, aBijeljina i Jakab Kezisuli po četiri. I u generaciji 2011. godište igra se po istom principu, u ovom trenutki prvoplasirani je Ivan sa šest bodova, dok su Konjuh i Kotor Varoš sakupili po tri.

2012. godište:  Gradačac – Đurđenovac, te Bijeljina – Zastavna.

Polufinalne utakmice biće odigrane u nedjelju, 18. avgusta na terenima u Etno-selu Stnišići, dok su finalni susreti na rasporedu isti dan u dvorani „Gimnazije“ kada će biti poznati pobjednici svih starosnih kategorija.

Učesnike ovogodišnjeg turnira za mlade rukometašice i rukometaše posjetio je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović. Zajedno sa nnim bili su Ljubiša Stanišić, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti, te Nedeljko Jovanović, nekadašnji sjajni reprezentativac i rukometaš Partizana i drugih evropskih klubova koji je promoter turnira,

– Ovo je značajna manifestacija koju podržava Grad Bijeljina i koju će podržavati i u narednom periodu. Na prvom turniru održanom 2016. godine nastupilo je osam ekipa, a na ovogodišnjoj smotri učestvuje preko 100 timova koji su stigli iz 12 evropskih zemalja. Svima koji su došli u našu sredinu želim da se ugodno osjećaju, da ostvare dobar rezultat, te da se lijepim utiscima vrate kući i da nam dođu i naredne godine – istakao je Ljubiša Petrović.

Predsjednik RK Bijeljina Bogdan Rankić uručio je zahvalnicu gradonačelniku Ljubiši Petroviću za nesebičnu pomoć u organizaciji ovogodišnjeg turnira kao i Ljubiši Stanišiću. Sinoć je svečano otvorena ovogodišnja manifestacija, a prisutnima se obratio i Nedeljko Jovanović koji je mladim rukometašima poželio dobre rezuktate.