Redovna sjednica Skupštine grada Banjaluka koju je zakazao gradonačelnik Draško Stanivuković odgođena je zbog nedostatka kvoruma, a kada će biti ponovno zasijedanje odbornika, nije poznato. 

Stanivuković je naglasio da su uložili sve napore da imaju sjednicu, ali nije se pojavio dovoljan broj odbornika.

-Dao sve što je do mene, čak sam i zakazao ovu sjednicu u skladu sa poslovnikom. Predsjednik skupštine skakuće po cijevima umjesto da skakuće po svojoj stolici i radi svoj posao-rekao je Stanivuković, te dodao da ne postoji razlog da se odbornici ne pojave na ovoj sjednici.

Stanivuković je upitao odbornike zašto nisu došli da dignu ruke za besplatne placeve za mlade bračne parove, kao i za problem vodosnabdjevanja i izgradnju kolektora.

 -Ponovo ću zakazati sjednicu sa ovim tačkama dnevnog reda. Na sjednicu ne dolaze neradnici, kukavice i oni koji bježe od odgovornosti. Sakriju se u mišiju rupu i čekaju da dan prođe – rekao je on, te pozvao sve odbornike da se pojave na sjednici Skupštine grada i glasaju za sve bitne tačke dnevnog reda.

Odbornica Narodnog fronta u Skupštini grada Dijana Ješić istakla je da je nezadovoljna neodržavanjem sjednice, te se zapitala šta je sa rebalansom budžeta za 2024. godinu jer se ova tačka nije našla na dnevnom redu.

-Žao mi je što odbornici nisu došli jer je bilo mnogo bitnih tačaka, a između ostalog i izjednačavanje subvencija privatnih i javnih vrtića-rekla je ona, te dodala da je danas očekivala da raspravljaju o bitnim temama na ovoj sjednici.

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Ljubo Ninković koji je juče najavio da neće prisustvovati sjednici, istakao je danas da je ovo još jedan propali projekat. 

-Sjednica nije zakazana u skladu sa poslovnikom. Došlo je samo osam odbornika-rekao je on.

Kako je rekao, u prijedlogu odluke za kreditno zaduženje od 10 miliona KM piše da će biti iskorišteno za finansiranje kapitalne investicije vode, a nije navedeno o kojim naseljima se radi kao ni da li su to sistemi koji su trenutno u problemu Dragočaj, Ramići Mišina Han. 

-Oni žele ovim kreditom ispeglati svoje dugove, a  ne riješiti trenutne probleme. Građanima je svjesno izvršena redukcija vode, da bi oni riješili svoj lopovluk sa ovih 10 miliona KM-rekao je Ninković.