-Rekao sam već da litijum nije ekološko već pitanje podjela i sukoba u Srbiji. Opozicija misli da ga može iskoristiti kao osvetu za izgubljene izbore i uticaj a strane službe kao tačku paljenja za sukobe i nestabilnost čime bi se nezavisna politika Srbije morala mjenjati u tuđu korist, saopštio je predsjednik Narodne Skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić.

Stevandić dodaje da Vučićevu opčinjenost pozicijom i razvojom Srbije pokušavaju da okrenu protiv njega optužujući ga da je stabilnost i razvoj na štetu zdravlja naroda.

-I nikad ih se više iz tajkunsko- medijskog,finansijskog,stranog- obavještajnog spektra uz sadejstvo domaćeg autošovinističkog lobija nije okupilo i udružilo protiv Srbije i njenog predsjednika.Uspjeli su da lansiraju litijum kao nosač destrukcije i razdora u Srbiji.Sad već pokušavaju da ga raspale, kaže u saopštenju Stevandić.

Stevandić zaključuje da kada vidi ko se sve u harangu uključuje i kako ih podržava Priština Zagreb i Sarajevo, te Kurti,razni Štukani i Gluhonjići sve postaje kristalno providno.

-Ko voli Srbiju sve mu je jasno. A Srbija nije glupa i naivna, zaključuje se u saopštenju.