Ovan


Obično uživate u iščekivanju onoga što slijedi, čak i kada su rezultati vaših akcija nepredvidivi. Međutim, vaša trenutna dilema vam može u potpunosti pomrsiti konce, jer znate da se nešto značajno treba desiti, ali još uvijek nemate pojma šta da uradite povodom toga. Nije vam lako da budete strpljivi, jer ste sada spremni za promjene. Iako je čekanje teško, budite pozitivni.

Bik


Sanjate o manje napornom načinu života, ali se čini da se dnevni ritam neće nimalo usporiti u bliskoj budućnosti. Razlika između onoga šta želite i šta imate trebala bi vas umiriti danas. Gotovo je nemoguće da izrazite svoje želje, kada se čini da je zadovoljstvo tako daleko. Ali, sada nije vrijeme da dopustite sebi da razmišljate negativno; ulazite u period dramatičnih promjena i vaš stav može sve promijeniti.

Blizanci


Prštite od uzbuđenja, zato što Uran i Sunce danas formiraju poseban odnos u vašem znaku, što otvara bujicu mentalne snage i originalnosti. Nažalost, vaš um se može “kretati” tako brzo da vam može biti teško da se zadržite dovoljno na jednoj misli kako biste je pretvorili u nešto konstruktivno. Međutim, vježbanje koncentracije može drastično da promijeni igru pa se ponašajte kao da ste ono što želite biti umjesto da čekate da vam prilika pokuca na vrata.

Rak


Vaša potreba za zadovoljstvom pojačana je ovih dana čak do te mjere da ne znate šta biste sami sa sobom. Spremite se na razočarenje ako znate šta želite, a ne podijelite ta osjećanja sa nekim ko vam je blizak. Međutim, ostvarivanje vaših želja nije bez cijene. Nemojte pretpostavljati da voljena osoba danas zna o čemu razmišljate. Rizikujte i kažite ono što vam leži na srcu. Još uvijek možete biti prijatno iznenađeni, čak iako ishod i nije onakav kako ste vi to očekivali.

Lav


Imali ste toliko prekretnica u posljednjih nekoliko sedmica te se ne nadate da će se nešto značajnije promijeniti u sljedećih nekoliko dana. Ali, vaš život se zaista razvija i sada se konačno pomijerate ka novoj teritoriji umjesto preispitivanja varijacija na istom starom terenu. Ne zadovoljavajte se malim stvarima samo zato što ste nedavno naišli na prepreku. Imate veću ulogu u kreiranju svoje budućnosti nego što to mislite pa postavite visoke ciljeve koje ćete ispuniti.

Djevica


Trenutno ulazite u društveniju fazu pa budite spremni da se malo zabavite. Ali, postoji i ozbiljnija strana ove promjene, jer će vaši ciljevi vezani za karijeru biti u centru pažnje tokom sljedećih nekoliko sedmica. U međuvremenu, Mjesečev uticaj danas vas stavlja u neposredniji kontakt sa vašim osjećanjima i omogućava vam da ih izrazite sa velikom lakoćom. Čak iako niste u potpunosti zadovoljni trenutnim okolnostima, iskrenost je uvijek najbolja politika.

Vaga


Danas možete dobiti velike pohvale na poslu za nešto što ste nedavno završili. Ili možda ćete primijetiti da su drugi prijateljskije nastrojeni, čak iako niste promijenili ponašanje. Paradoksalno, previše pažnje može vas natjerati da se povučete sa scene. Međutim, nemojte prebrzo postati stidljivi, jer potvrđivanje vašeg doprinosa samo gradi vaše samopouzdanje i daje vam zasluženi podsticaj.

Škorpija


Vaš snažni osjećaj lojalnosti možda vas je sprečavao da se oslobodite sve do sada, ali ste na ivici i željni ste da napravite velike promjene. Srećom, danas nećete biti skloni da učinite nešto radikalno, jer postoje određeni dijelovi vašeg života koji sasvim dobro funkcionišu. Ipak, dovoljno ste nestrpljivi da preburno reagujete i, nažalost, impulsivne akcije mogu dovesti do nepotrebnih komplikacija. Udahnite par puta duboko i uzmite u obzir sve mogućnosti prije nego bilo šta uradite.

Strijelac


Imate posao koji treba završiti, ali vrijeme brzo prolazi. Možda ćete biti u iskušenju da krenete nedozvoljenom prečicom do cilja ili da isprobate neku rizičnu strategiju da uštedite na vremenu. Iako je moguće da vam se posreći i da pobijedite u ovoj trci, vjerovatnoća da se to dogodi danas veoma je mala. Držite se isprobane i provjerene metode kombinovanjem odlučnosti i truda. Konzervativni pristup će vam obezbijediti uspjeh.

Jarac


Možda još uvijek imate par stvari koje trebate završiti, ali već se osjećate kao da ste se oslobodili tereta koji vam je nedavno nametnut. Možda ćete biti toliko radosni i uzbuđeni da ćete zaboraviti na prethodne obaveze. Zaista je primamljivo da pobjegnete od odgovornosti, ali ste postigli previše toga da biste stvari sada zakomplikovali. Danas se savjesno predajte poslu i bićete u mogućnosti da se sutra opustite.

Vodolija


Odličan odnos Sunca, sa vašom planetom Uran, danas vas podsjeća na vašu prirodnu inteligenciju. Iako je nerealno pretpostaviti da imate sve odgovore, postoji vjerovatnoća da će vaš inovativan način razmišljanja ostvariti važan proboj. Međutim, morate razmišljati nekonvencionalno, preispitati prioritete i prilagoditi pravila kako biste postigli svoj maksimalni potencijal. Budite odvažni, ali ne i nesmotreni.

Ribe


U jednom trenutku emocije vam se dižu u visine da bi u drugom pale u ambis, dok vas naizmjenično prožimaju osjećanja uzbuđenja i brige, a sve to vas zapravo odvlači od vaših dužnosti. Znate da biste se danas trebali fokusirati na posao, ali možda ste previše opčinjeni širom slikom stvari da biste se mogli posvetiti beznačajnim detaljima. Zapamtite, vi imate sposobnost da kontrolišete svoje misli; ako se fokusirate na detalje sada, to može biti razlika između osrednje i briljantno obavljenog posla.