Banjalučka policija uhapsila je državljanku Srbije Branu B. na osnovu međunarodne potjernice koja je za njom raspisana zbog prevare.

Kako saznaje ATV protiv Brane B. je u februaru prošle godine pokrenuta istraga jer nije platila usluge hotela u kojem je određeno vrijeme odsjedala u Banjaluci.  Uprava hotela je protiv nje podnijela prijavu, ali osumnjičena nije bila dostupna istražnim organima i za njom je prvo raspisana centralna potjernica.

Rješenjem Osnovnog suda u Banjaluci u julu ove godine određen joj je jednomjesečni pritvor, te je raspisana međunarodna potjernica na osnovu koje je i uhapšena i sprovedena u pritvorsku jedinicu KPZ Banjaluka.

”Policijski službenici PU Banjaluka 3. avgusta su pronašli i uhapsili B.B. iz Srbije na osnovu potjernice koju je raspisao Osnovni sud u Banjaluci zbog krivičnog djela prevare. Osumnjičena je isti dan predata policijskim službenicima Okružnog centra Sudske policije Banjaluka radi sprovođenja u Kazneno-popravni zavod Banjaluka”, saopšteno je iz PU Banjaluka.