Gradonačelnik Draško Stanivuković sa saradnicima boravio je danas u Rajkovcu, tačnije u Mjesnoj zajednici Rekavice, gdje je okončana izgrada puta koji se proteže sve do Crkve.

Kako je poručio tom prilikom Stanivuković – ovo je bio jedan od prioriteta mještana ovog dijela grada.

-Nalazimo se u Rekavicama sa čestitim domaćinima. U nekoliko navrata smo boravili ovdje u protekla tri mjeseca, dolazili i susretali se sa mještanima. Vidjeli smo šta smo to dosada radili i šta je još potrebno da se uradi. Uradili smo oko 200 metara puta u Rujištima i ovdje, u Rajkovcu, što je bio jedan od glavnih prioriteta mještana ovog dijela grada. Imamo ovdje jednu značajnu dužinu, ali sada je prioritetno da uradimo oko 500 metara puta. Ovaj pravac za nas je važan jer tu prolaze autobusi, naši građani putuju za Banju Luku, za svojim obavezama. Stoga, ovo je važna saobraćajnica, u koju smo uložili ukupno oko 200 hiljada KM – kazao je gradonačelnik.

Naglasio je i to kako je mještane uputio i u dinamiku rješavanja izazova a koji se tiču vodosnabdijevanja.

-Ulažemo milion i 450 hiljada KM da riješimo rezevoar na Banjici i da ovdje, kod Štrkića pumpe ka Rekavicama, proširimo promjer cijevi, kako više ne bi bilo niti jedno usko grlo. Sa ove dvije intervencije, koja planiramo da završimo do kraja avgusta i sa novim putem, ulažemo oko milion i 700 hiljada KM za ovaj dio grada. Dodatno, radimo i saniranje udarnih rupa na glavnoj saobraćajnici, koju u prvi mah nećemo tretirati novim asfaltom, nego ćemo postojeći da saniramo. Plan je da radimo i javnu rasvjetu. Tu smo sa ljudima, slušamo ih i slušamo šta je njima važno – naglasio je gradonačelnik.

Jedan od mještana ovog dijela grada Vitomir Petrović  zahalio je gradonačelniku na dolasku, te poručio kako je mnogo toga urađeno u prethodnom periodu, te da je gradonačelnik više puta obilazio mještane ovog dijela grada.

-Zahvaljujem se gospodinu gradonačelniku, koji je u samo tri mjeseca dolazio čak tri puta ovdje. Daje sve od sebe što se tiče puta i svega na ovom dijelu grada. Blizu smo grada i zahvaljujem još jednom gradonačelniku – kazao je on.