Banjalučka tvornica obuće “BEMA” sutra slavi svoj 20. rođendan, a kako nam je rekao direktor ove najveće tvornice obuće u BiH Marinko Umičević, “BEMA” je izrasla u istinskog privrednog giganta, a u njihovim pogonima za dvije decenije rada proizvedeno je skoro 22 miliona pari cipela.

Umičević ističe da im je trebalo skoro 15 godina da fabriku od nule podignu na noge i da bude ono što je danas.

-“BEMA” je sa svojim radom počela na Ilindan 2004. godine, a ovaj jubilej je nam svima znači, jer smo se trudili i mukotrno radili da poslije tvornice obuće “Bosna” stvorimo jednu od najmodernijih fabrika obuće u Evropi, sa oko 1.150 zaposlenih-kazao je Umičević.

Prema njegovim riječima, postali su svjeski priznati brend po kvalitetu obuće koju proizvode, te rokovima isporuke.

– Cipela danas mora da bude kao umjetnička slika, ne smije da bude improvizacija ili fuš. Početak je bio težak, ali sada stojimo čvrsto imamo dva pogona u Banjaluci i Mrkonjić Gradu – naveo je on.

Ističe da je, zajedno sa Martinom Žilnikom i Benjaminom Fuginom, državljanima Republike Slovenije, u hodu rješavao mnoge probleme, pokretali proizvodnju i kupovali mašite, te da mu je žao što niko nikada nije odgovarao za pokradene stvari iz fabrike “Bosna”.

Dodao je da je ponosan na sve zaposlene u “BEMI”.