Prošlo je nekoliko dana od obilježavanja strašnog zločina koji se desio 1942. godine u Dragočaju, kada su ustaše pobile 36 Srba i zatrpale ih sve u jednu jamu.

Kazao je ovo predsjednik GrO SNSD-a Vlado Ðajić dodajući da ovih nekoliko dana ni on, a ni prisutni tada, ne mogu da vjeruju šta su tog dana iznad te jame uradili Draško Stanivuković i njegovih osam saradnika.

-Bilo je mučno gledati kako su se poređali u prvi red, u hladu i ostavili potomke pobijenih sebi iza leđa i na suncu. Ali to nije sve. Šok za prisutne je nastao kada je za govornicu došao Draško Stanivuković da se po protokolu pokloni žrtvama i održi prikladan govor.
Umjesto toga čuli smo nepriličan, nesvrsishodan i veoma dug politički govor – kazao je on.

A onda je uslijedilo nešto što je ravno novom zločinu nad tim žrtvama – iznad te jame, Draškovi saradnici nakon govora su mu aplaudirali! Sramota! Svi su bili zgroženi, dodao je Ðajić.

Očigledno je, kako je kazao, da njima ništa nije bitno sem jeftinih političkih poena, a što je još gore, nemaju ni minimum znanja, a naročito osjećaja kako se i u kojoj situaciji trebaponašati.