Senad Hasić iz Novog Sarajeva u Federaciji Bosne i Hercegovine uhapšen je juče  zbog sumnje da je novčanicama od po 500 evra, a za koje se ispostavilo da falsifikovane,kupio veću količinu investicionog zlata, potvrđeno je za TOK. 

Prema nezvaničnim saznanjima, osumnjičeni Hasić je u dva navrata od M. P. iz Broda kupio zlatne poluge.

– Prvo je kupio devet poluga od po dva grama i dvije od po 10 grama zašto mu je dao sedam lažnih novčanica od po 500 evra,a   drugi put je kupio 18 poluga od po dva grama i zato je M.P. dao šest falsifikovanih  novčanica od po 500 evra-rekao je izvor blizak istrazi.

Istakao je da je M. P. kasnije posumnjao u ispravnost novčanica koje je provjerio i utvrdio da su lažne, te je slučaj prijavljen policiji koja je efikasnim radom brzo otkrila prevaranta.

Uz navođenje inicijala, iz Policijske uprave  Doboj, saopštili su da Hasića terete za krivično djelo krivotvorenje novca.

– Za navedeno lice postoji osnov sumnje da je u više navrata u toku mjeseca jula 2024. godine, na području opštine Brod, od lica inicijala M.P. iz Broda kupovalo investicijsko zlato i plaćalo novčanicama u apoenima od 500 eura. Kasnije utvrđeno da se radi o falsifikovanim novčanicama-navedeno je u saopštenju.

Dodaju da je policija operativnim radom na terenu juče pronašla S. H. iz Novog Sarajeva, FBiH, kod kojeg je pronađeno ukupno 20 novčanica u apoenima od 500 eura.

– Osumnjičeni S.H. je nakon kriminalističke obrade uz izvještaj o izvršenom krivičnom djelu predato u nadležnost Tužilaštva BiH –  navedeno je u saopštenju.