Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će do 5. ili 6. septembra ugostiti francuskog predsjednika Emanuela Makrona i ocijenio da je posle posjete njemačkog kancelara Olaf Šolca i predsjednika Kine Si Đinpinga malo svetskih lidera imalo takve posjete u kratkom roku kao što ih ima Srbija.

Vučić je posle otvaranja Srpske kuće u Parizu naveo da je ponosan na Srbiju, kao i na to što su izaslanik za zapadni Balkan  Rene Trokaz i ministar spoljne trgovine Frank Rister zadovoljni sa ovim što su u Srpskoj kući mogli da vide, kao i svi francuski gosti.

“Ono što je Srbija ovde uložila i pokazala je drugačije, modernije od većine drugih zemalja”, rekao je Vučić.

Predsjjednik Srbije je izjavio je  da je Srpska kuća u Parizu esencija Srbije i mesto gde se vide sva naša dostignuća.

On je prilikom otvaranja Srpske kuće rekao da je to paviljon koji predstavlja srce Srbije od jula ove godine, a nalazi se u Parku nacija zajedno sa još 13 zemalja.

“To će biti unikatni srpski hab kako bi se videlo srpsko nasleđe. To je putovanje u esenciju Srbije gde vidite sva naša dostignuća. U srcu paviljona je skulptura, drvo života u kojoj se nalaze srpski preci koji su postali oslobodioci. Ovo je kruna svega našeg i dužnost da predstavimo sve naše korijene koji će oslikati našu budućnost i predstavljati nas”, rekao je Vučić.

On je kazao i da je Srpska kuća predstavljena sa najboljom tehnologijom na najbolji mogući način.

“Ovdje vidimo i slike Nadežde Petrović, jedne od najistaknutijih slikara, radove Tesle i Milutina Milankovića. Vide se naša najvažnija dostignuća, kao i dostignuća pojedinaca koji predstavljaju Srbiju. Možete da probate i ukuse Srbije koje su pripremili mladi i talentovani kuvari, koji će spremiti najpoznatija jela i pića. Ovo je nezaboravno iskustvo ukusa i mirisa”, rekao je Vučić.

On je rekao da je ponosan, jer se Srbija nalazi među malim brojem zemalja kojima je pružena mogućnost da na ovakav način predstave svoju kulturu.