Banjaluka je prije tačno tri godine dobila besplatne udžbenike za sve osnovce, podsjetio je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković na svojim društvenim mrežama.

– Uspjeli smo, naša obećanja postaju realnost. Ponosni smo na sve što smo uradili u prvih 7 mjeseci mandata. Po prvi put u istoriji svi osnovci dobiće besplatne udžbenike od svog grada. Banjaluka je danas napravila istorijski iskorak u odnosu na mnoge gradove u Republici Srpskoj, BiH, ali i u regionu. Uradićemo sve što smo zacrtali, korak po korak do ostvarenja svih ciljeva – napisao je prije tri godine Stanivuković.

Banjalučki osnovci od 5. do 9. razreda će i za narednu školsku godinu dobiti besplatne udžbenike, za šta su već pokrenute sve neophodne procedure za realizaciju ugovora za isporuku udžbenika za školsku 2024/2025. godinu.

Uz ovu dobru praksu Grada koja se odnosi na banjalučke osnovce, biće nastavljena i praksa da se kompleti očuvanih korištenih udžbenika proslijede učenicima iz drugih opština i gradova Republike Srpske.