Ovan


Danas ste nestrpljivi da započnete kreativni projekat. Srećom, možete unaprijed vidjeti potencijalne probleme te ćete možda željeti da malo ublažite svoj divlji entuzijazam prije nego što stvari izmaknu kontroli. Ipak, možda i dalje nećete biti u stanju da obuzdate uzbuđenje. Danas se nećete morati izvinjavati onima koje volite, sve dok ste osjetljivi na njihove potrebe.

Bik


Blizak prijatelj može očekivati da stavite po strani lične prioritete, kako biste igrali aktivniju ulogu u životima porodice i prijatelja. Međutim, ovaj trenutni aranžman će vas vjerovatno iritirati, jer ne želite da budete opterećeni dodatnim odgovornostima. Imajte na umu da je danas jednako važno da vodite računa o sebi, ali pokušajte da nikog drugog ne razočarate previše. Budite ponosni na činjenicu da vam se ljudi mogu obratiti kada im je to potrebno.

Blizanci


Vama se može činiti da je vaš iskreni gest beznačajni potez, ali nekome drugom on može biti od velikog značaja. Nažalost, zbog nerealnih očekivanja, poznanik može pogrešno protumačiti vaše akcije. Ili, možda je vaše ponašanje namjerno zbunjujuće, jer želite da druge izbacite iz kolosijeka. Danas jasno postavite granice, kako ne biste nehotice obmanuli one koji su na vašoj strani.

Rak


Nastavljate da poboljšavate strategiju, spremajući se za svoj veliki potez. Čekali ste na pravo vrijeme, ali i dalje postoji nešto što vam je van domašaja. To je kao da se dio slagalice namjerno sakrio kako bi vas spriječio da budete sigurni u svoje rješenje. Ne gubite vrijeme pokušavajući da objasnite svoje postupke drugima, jer će vaši postupci ispričati priču bolje od bilo kakvih objašnjenja.

Lav


Danas je dan za društvena dešavanja, ali vjerovatno nećete željeti da budete u centru pažnje. Ako ipak pretjerate u privlačenju pažnje, vaš plan bi se mogao okrenuti protiv vas i natjerati vas da zažalite. Srećom, sada je puno važnije da volite druge nego da vas vole. Vašu velikodušnost duha će cijeniti svi oko vas.

Djevica


Možete biti veoma efikasni u izvršavanju obaveza, jer ste se pritajili. Međutim, još uvijek postoji šansa da kažete nešto što će druge izazvati da zastanu i obrate pažnju na vas. Nažalost, možete privući pogrešnu vrstu pažnje ako slučajno otkrijete neku dobro čuvanu tajnu. Opustite se i stopite se s masom, jer će vas skrivanje izbacivati u centar pažnje.

Vaga


Izgleda da sve postaje zbunjujuće u zadnje vrijeme, a posebno u pogledu ljubavi i odnosa. Imajte na umu da sada ne možete znati šta je najbolje, jer je teško otkriti šta drugi očekuju. Pokušajte da nađete kreativniji pristup trenutnom problemu. Umjesto da birate jedno rješenje nauštrb drugog, smislite scenario u kojem su oba rješenja moguća. Možda ćete na kraju biti iznenađeni, jer bi se najmanje konvencionalno rješenje moglo pretvoriti u najkonstruktivnije.

Škorpija


Danas ne bi trebalo da zabušavate na poslu ili da bježite od obaveza. Šoping zvuči zaista idealno, ali ćete biti zadovoljniji i sa lakoćom ćete posvetiti sebi više vremena nakon što prvo završite sve obaveze. Izađite popodne van i radite nešto što vas zabavlja. Pronađite neku aktivnost koja vas tjera na razmišljanje o dubljim životnim pitanjima. Bićete ispunjeni duhovno i emotivno.

Strijelac


Otkrivanje novih teritorija sa prijateljicom može zvučati kao zabavna ideja, ali vodite računa o tome da možete vrlo brzo izaći van okvira poznatog. Otkrivanje novih stvari trenutno je prilično primamljivo, pogotovo ako ste u mogućnosti da ovu avanturu podijelite sa nekim ko je jednako neustrašiv kao vi. Prepustite se i uživajte; izlazak iz zone udobnosti može biti pomalo strašan, ali je danas pravo vrijeme da to uradite i ne zažalite.

Jarac


Odstupite par koraka od svih smetnji u vašem životu i skoncentrišite se na detalje samo jednog projekta, stvari, obaveze… Bićete bogato nagrađeni ako budete mijenjali jednu po jednu malu stvar u životu, umjesto da odjednom pokušate da okrenete cijeli svoj život naopačke. Vaše zdravlje može biti odlična polazna tačka; ako razmišljate o promjeni i poboljšanju ishrane, uradite to danas. Bolje je da to počnete prije nego kasnije, čak iako je potrebno da uvedete još nekoliko malih promjena, u tom smislu, u sljedećih nekoliko sedmica.

Vodolija


Danas nije dovoljno da samo razmatrate načine na koje možete povećati fizičku aktivnost; umjesto prazne priče, konačno se odlučite da to i uradite. Međutim, možda ćete biti u iskušenju da čekate prijateljicu ili partnera da vam se pridruže u tome. S druge strane, imajte na umu da nije nimalo zdravo da prebacujete odgovornost na bilo koga drugog. Bez obzira da li to možete prihvatiti ili ne, loptica je na vašem terenu. Služite kao primjer i drugi će pratiti vaš pozitivan pravac.

Ribe


U iskušenju ste da napravite frku oko toga šta želite da postignete na poslu, ali danas zaista nema potrebe da na sebe privlačite dodatnu pažnju. Ne želite ništa pogrešno predstaviti – samo vam je potrebno malo više slobode u načinu na koji opisujete događaje. Zapamtite da nema ništa loše u tome da tvrdite kako je vaše viđenje stvari ispravno, sve dok ne odbijate mogućnost da postoje i druga gledišta. Neka sada govore vaša djela.