Srbija je završila svoj put na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj nakon remija sa Danskom (0:0), a poslije meča je na konferenciji za medije govorio selektor Dragan Stojković Piksi koji je morao da objasni ovu eliminaciju.

Fudbalska reprezentacija Srbije eliminisana je sa Evropskog prvenstva remijem bez golova protiv Danske, ostala je posljednja u grupi C jer Engleska nije pobijedila Sloveniju (0:0). Na tabeli grupe C Engleska ima pet bodova, Danska je druga sa tri boda, koliko ima i treća Slovenija, dok je Srbija poslednja sa dva boda.

Na konferenciji za medije poslije meča, pojavio se selektor Dragan Stojković Piksi koji je razgovarao sa medijima poslije ovog kraja.

– Idemo kući. Malo razočaranje zbog rezultata, meč je bio ujednačen, tražila se jedna šansa, jedan gol.. Danska je bila u psihološkoj prednosti, jer im je neriješeno bilo dovoljno za prolaz. Ali njihova tragedija… Srbija nije bila vreća za udaranje, pokazali smo naše pravo lice, grupa je bila izjednačena. Ne vidim nikakvu tragediju. Ovo je sport, fudbal. Treba da budemo ponosni, hvala navijačima koji su nam pružili veliku podršku. Idemo dalje – počeo je Piksi.

Piksi je dobio pitanje o ubačenim čašama na teren, ali nije želio da odgovara na ista. Prokomentarisao je situaciju kad je Mitrović bio povučen u kaznenom prostoru.

– Teško je vidjeti sa klupe šta se desilo. Ono što znam jeste da sam vidio da su se fudbaleri žalili na odluke sudije. Igrači razmišljaju i osjećaju drugačije od sudije. Danska je jedan jak tim, današnji meč je bio izjednačen, kad govorimo o sastavu tima i imenima… Uradili smo sve što smo mogli, uveo sam tri napadača kako bi postigli gol. Da bi to napravili potrebne su i kvalitetne lopte. Nije jednostavno, da je lako bilo bi sedam, osam golova. Jedan gol uvijek može sve da promijeni – dodao je selektor Srbije.

Piksija su pisali da li postoji klauzula oko njegovog eventualnog otkaza, kao i da li će biti i dalje selektor Srbije?

– To nije pitanje za mene, nema klauzula za mene. Nemam čega da se stidim, idem uzdignute glave. To što nismo otišli dalje, to je sport, fudbal… Gdje smo mi to pogriješili ili gdje nismo dali sve od sebe? Posljednjih mjesec dana smo radili sve da popravimo sve što se tiče igre. Nema razloga i ovo nije tragedija niti ih u sportu ima – rekao je Piksi, pa se osvrnuo na nezadovoljstvo navijača:

“I ja sam nezadovoljan isto. Ne očekujete da vas ljube i grle… Ljudi su razočarani. Srbija je poslije 24 godine učesnik na EP. To što neko misli da smo Bogom dani da osvojimo nešto, to je druga stvar. U svakom slučaju smo pružili sve što smo mogli u ovom momentu. Da li smo mi dali sve od sebe? Jesmo. Da li sam ja dao sve od sebe da izgledamo bolje? Jesam” rekao je Stojković.