Završena je grupna faza takmičenja u grupi A Evropskog prvenstva.

Njemačka je kao prvoplasirana prošla u osminu finala, dok su Švajcarci zauzeli drugu poziciju. Ove dvije selekcije već polako mogu razmišljati o rivalima u nokaut fazi.

Nijemci će u osmini finala igrati protiv drugoplasirane selekcije iz grupe C u kojoj se podsjećamo nalaze Engleska, Srbija Danska i Slovenija. Obzirom da je najizvjesnije da Englezi budu prvi, onda dolazimo do toga će naredni rival trostrukom šampionu Evrope biti Danska ili Srbija. 

U slučaju trijumfa, “orlovi“ će gotovo sigurno biti drugi i tako zakazati duel sa Nijemcima, to se jedino neće desiti u slučaju da Slovenija pobijedi Engleze i tako osvoji grupu i samim time pošalje Engleze na megdan Nijemcima. Scenarij koji Englezi definituvno neće dopustiti. Tada bi Srbija bila treća, ali bi gotovo sigurno išla dalje. U slučaju remija Srbija samo u nekom ludom scenariju može proći sa dva osvojena boda kao trećeplasirana reprezentacija.

Rival u nokaut fazi se crta i Hrvatskoj, naravno u slučaju da prođe grupu B. Hrvati se nalaze u gotovo identičnoj situaciji kao i Srbija. Za prolaz i vjerovatno osvajanje drugog mjesta potrebna im je isključivo pobjeda nad Italijom, Ukoliko se to desi, pod uslovom da Albanija ne pobijedi Španiju, “vatreni“ će u osmini finala igrati protiv reprezentacije Švajcarske, koja je večeras osvojila drugo mjesto u grupi B. U slučaju da Italijani osvoje najmanje bod protiv Hrvatske, oni će biti rival Švajcarskoj.