Okružni sud u Banjaluci poništio je rješenje budžetskog inspektora kojim je naloženo smanjenje plata radnicima u Gradskoj upravi, nakon što je prije godinu dana predsjednik Skupštine grada Ljubo Ninković provjere nezakonitosti povećanja plata i doveo inspekciju u Gradsku upravu.

Rekao je ovo gradski menadžer Bojan Kresojević ističući da je 550 zaposlenih u posljednjih 10 godina imalo je uvećanje plate.

-10 miliona KM iznosilo je uvećanje plate u prethodnih 10 godina – rekao je Kresojević i dodao se destabilizuje rad gradske uprave.

Dodao je da ne postoje drugi argumenti da sve ono što je urađeno 2023.i ranijim godinama bude osporeno.

-Ne postoje nikakvi argumenti da se bilo kojem poslodavcu uskrati da zaposlenima omogući veća prava – istakao je on.

Ninković je, ističe Kresojević, u nizu javnih nastupa reciklirao tu ideju i govorio kako je gradonačelnik Draško Stanivuković nagradio radnike povećanjem plate.

-Ninković je vršio mobing nad saradnicima i nazivao ih pogrdnim imenima. Upadao je u kancelarije Odsjeka za finansije, Odsjeka za upravljanje ljudskim resursima – kazao je on i tražio javno izvinjenje od Ninkovića.

Istakao je kako ga ne bi čudilo da Ninković i gradski odbor SNSD-a u narednom vremenakom periodu izvrše pritisak na određene institucije kako bi proizveli nezadovoljstvo građana.