Ove godine navršilo se 25 godina od Bitke na Košarima, koja je bila bitka između pripadnika Vojske Jugoslavije i pripadnika terorističke OVK, podržavane od strane regularne Vojske Albanije i NATO avijacije.

U čast Junaka sa Košara, a nakon što je u novosadskom Spensu organizovan događaj posvećen ovim hrabrim ljudima, odbornik Skupštine grada Banjaluka Bojan Pećanac, pokrenuo je na svom Instagram nalogu inicijativu, da se ulica u Banjaluci nazove po ovim herojima.

Bitka se vodila oko graničnog prelaza Rasa Košares na granici SR Jugoslavije i Republike Albanije između 9. aprila i 10. juna 1999. godine, tokom NATO bombardovanja SRJ.

Rat na Kosovu i Metohiji je trajao do 10. 6. 1999. godine, kada je potpisan Kumanovski Sporazum i Vojska Jugoslavije i srpska policija se povukla zajedno sa vojnicima koji su učestvovali u bici na Košarama. NATO je ušao na Kosovo pod imenom KFOR kao mirovna snaga, dok je OVK (bar zvanično) razoružan.

Bitka na Košarama je jedno od poglavlja u sukobu bezbjednosnih snaga režima Slobodana Miloševića i albanskih pobunjenika od 1998. do 2000, tokom kojih je ubijeno ili nestalo više od 13.500 ljudi

Tokom 67 dana borbi na nepristupačnom terenu, poginulo je 108 pripadnika Vojske Jugoslavije. Imali su u prosjeku 25 godina.