Valentina Stojanović, djevojka koja se od malih nogu bavi umjetnošću, izražava kreativnost u svakom segmentu.

Ona često za sebe zna reći da je drugačija, da možda i nije toliko shvaćena u svojoj sredini, ali da je to ne sprečava da svakim danom bude kreativnija i uspješnija. 

Svoje školovanje je započela u Tehničkoj školi Doboj kao veoma tiha i povučena, a kako kaže, nakon četiri godine stasala je u jednu samostalnu, komunikativnu i posvećenu osobu.

Kruna odrastanja, obrazovanja i stasanja u odraslu osobu jeste matura. Valentina je naravno i za ovu prigodu, sama osmislila haljinu, ali sama ju je i izradila.

“Još u septembru prošle godine, znala sam da je već vrijeme da počnem sa prikupljanjem ideja, kakvu haljinu odabrati, kakvu šminku i frizuru. Ništa nisam prepuštala slučaju, uhvatila sam se igle i konca i započela. Moja majka, veliki kreativac i ja započele smo jednu veliku avanturu. Nije bilo lako, priznajem, zahtijevalo je mnogo vremena i strpljenja, ali na kraju moj trud se isplatio. Mama i ja smo satima sjedile, šile, ja sam danima lijepila svaki cirkončić i biser na istu. Oduševljena sam krajnjim rezultatom. Meni nije bio cilj da budem najljepša, da moja haljina bude svima lijepa, ja sam željela da se taj dan osjećam ponosno i posebno, da budem svoja i da tom haljinom ozvaničim kraj svog djetinjstva i školovanja”, rekla je Valentina.

Pored kreativnosti, Valentina je do sada bila učesnik desetine izložbi, kolonija, manifestacija, organizator mnogobrojnih humanitarnih akcija.

Pored divne kreacije, važno je napomenuti da su fotografije nastale pod objektivom mladog dobojskog fotografa, Severina Todorovića.