Profesor Ljubomir Petričević koji radi u Opštoj bolnici u Beču (AKH) posjetio je Kliniku za ginekologiju i akušerstvo Univerzitetskog kliničkog centra Rešublike Srpske, gdje je zajedno sa načelnicom te klinike, doktoricom Vesnom Ećim Zlojutro prisustvovao vizitama, pregledima, ali i porodima.

Petričević je, kako je naveo, izrazio želju da posjeti UKC, što mu je generalni direktor ove ustanove Vlado Đajić omogućio.

-Želja, zašto doći u Republiku Srpsku i na Univerzitetski klinički centar jeste ta što već dugo godina imamo saradnju i edukativnu razmjenu doktora kako bismo sve kadrove, na oba univerziteta dodatno edukovali – rekao je Petričević.

Dodao je da je veoma važno da se u njovoj struci implementiraju neke nove stvari i da se razmjenjuju iskustva.

Načelnica Klinike za ginekologiju i akušerstvo Ećim Zlojutro istakla je da je trodnevna posjeta doktora iz Beča veoma značajna, jer je akušerstvo najzahtjevnije.

-Pokušavamo na sve načine, da primjenimo svjetske modalitete na našim prostorima. Saradnja sa doktorom Petričevićem traje više od deset godina. A Klinika za ginekologiju i akušerstvo je u proteklom periodu drastično promijenila uslove rada – istakla je Ećim Zlojutro i dodala da je doktor Petričević član Krunskog savjeta porodice Karađorđević zbog čega UKC za vrijeme Kovida 19 dobio značajnu pomoć.

Pomoć, istakla je Ećim Zlojutro, nije bila samo u kovid opremi, nego i u apratima za bebe sa većim bilirubinom.