Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka nakon ispitivanja predložio je pritvor za 16 osumnjičenih koji su pali u akciji “Eskadron” sa 900 grama kokaina i 1.1 kg marihuane i 35.000 KM.


Oni su u više policijskih vozila jutros dovedeni u banjalučki Okružni sud kojem je upućen prijedlog za određivanje pritvora.


Kako je saopšteno iz Tužilaštva pritvor je predloženza Đukanović Borislava (41) Lugić Miladina (41.) Svjetlanović Stefana (28) Brkić Zorana (29) Malić Vladimira (43) Maksić Vladimira (31) Radočaj Aleksandre (31) Pavljuka Darke(40) Jungić Dragoslava (50) Palačković Dijane (43) Stojanović Gorana (32) Ćutković Aleksandra (52) Ćutković Mladena (29) Trubajić Mladena (37) Maksimčuk Borisa (37) i Radaković Miloša (36) svi iz Banjaluke.

Uz prijedlog za pritvor zajedno za prijedlogom Sudu za izdavanje potjernice upućen je i protiv osumnjičenih N. J.(35) i M. D. (38) koji nisu dostupni organima gonjenja.

Kako je navedeno u saopštenju, osumnjičenima se na teret stavlja da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga.

Oni su u vremenskom periodu od 2023.godine do 28.05.2024. godine, osumnjičena lica su vršila nabavku, držali radi prodaje, posredovali u prodaji i prodavali opojne droge kokain i marihuana korisnicima na području Grada Banjaluke. Tužilac je uputio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog opasnosti od bjekstva, postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli uticati na svjedoke, te zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo- stoji u saopštenju.

Dodaj se da će o prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluka.