Članovi Gradske organizacije SDS Banjaluka danas su u Gradsku upravu Banjaluke predali potpise građana za inicijativu „Stop radnoj nedjelji“ kojom se traži izmjena Odluke o određivanju radnog vremena pravnim licima i preduzetnicima, koji obavljaju trgovinsku, zanatsku i uslužnu djelatnost na području grada Banjaluke.

Željko Raljić, predsjednik GO SDS Banjaluka, je poručio da je cilj ove inicijative da se poboljša standard života zaposlenih u trgovinskom sektoru.

„Mi želimo da neradna nedjelja bude posvećena građanima, da bude posvećena porodici. Naši sugrađani su se rado odazvali ovoj inicijativi bez obzira na stranačko opredjeljenje i smatramo da je ovo pitanje oko kojeg sve političke opcije treba da se objedine, jer je riječ o nečemu što je izvan političkih dešavanja“, poručio je Raljić.

On je izrazio očekivanje će Skupština grada Banjaluke usvojiti prijedlog odluke koja se odnosi na neradnu nedjelju u trgovinskim lancima u Banjaluci i izrazio zadovoljstvo podrškom građana inicijativi.

„Upućivanje ovog zahtjeva gradskoj skupštini je epilog uspješne aktivnosti prikupljanja potpisa koja je trajala sedam dana i koju je potpisalo 1300 naših sugrađana. Ovom prilikom zahvaljujem svim našim sugrađanima koji su podržali inicijativu“, naveo je Raljić.

On je naglasio da se prijedlog odluke u inicijativi ne odnosi na male trgovinske radnje i kioske.

„Kada su oni u pitanju naš prijedlog je da one rade nedjeljom od sedam do četrnaest časova. Na taj način bi bilo omogućeno da građani mogu kupiti osnovne životne namirnice ovim danom“, pojasnio je Raljić, saopštio je SDS.