Uoči današnje skupštinske rasprave o izještaju Međunarodne komisije za Srebrenicu oglasila se narodna poslanica SDS-a Maja Dragojević Stojić.

Njen komentar prenosimo u cjelini.

“Današnja sjednica Narodne skupštine Republike Srpske prilika je da pošaljemo jasnu poruku i odgovor da Republika Srpska neće ćutati na podlo falsifikovanje istorije i etiketiranje srpskog naroda kao “genocidnog”. Naš jedinstven odgovor na sramnu “Rezoluciju o Srebrenici u UN” treba da bude usvajanje Izvještaja Nezavisne međunarodne komisije. Dužni smo da u vremenu kada mnogi žele da satanizuju i naše buduće generacije pokažemo odgovornu nacionalnu politiku. Ta politika mora se voditi dostojanstveno i kroz institucije, a ne na ulici kroz igrokaz pojedinaca koji brane svoj lični status.
Novi pokušaj da se u Savjet UN “progura”rezolucija o Srebrenici neće donijeti ništa dobro nikome u BiH. Skoro 30 godina poslije kraja rata mi ponovo proživljavamo iste tenzije i kopamo po ranama koje jednako bole i srpski narod, iako međunarodno pravo to ignoriše. Sve žrtve trebamo poštovati, ali nikada ne smijemo dozvoliti da se naše zaborave i da nam neko sa strane lijepi etiketu nečeg što nismo i nikada nećemo biti. Nije srpski ćutati.”