Pjesma za koju je Aleksandar Dulić pisao muziku i tekst je u finalnom izboru kompozicija na najprestižnijem festivalu Sabora narodne muzike Srbije 2024.

Od ukupno 300 pristiglih pjesama, stručna selekciona komisija Saveza estradno-muzičkih umjetnika Srbije (SEMUS) je odabrala ukupno 28. takmičarskih pjesama.  Autori i izvođači će se 24. i 25. aprila, tokom dve festivalske večeri nadmetati za najviša priznanja festivala, u dvije kategorije: “Novokomponovane narodne pjesme” i “Starogradske pjesme i romanse”.

Među četrnaest takmičarskih kompozicija u kategoriji Novokomponovane narodne pjesme, našla se i pjesma Banjalučanina Aleksandra Dulića, koju će izvoditi uživo na programu RTS-a na jednoj od finalnih večeri ove manifestacije, u Beogradu 25.aprila u pratnji nacionalnog orkestra. Sa njim zajedno u interpretaciji učestvuje i proslavljeni glumac Petar Božović.

Samo učešće za mene je veliki uspjeh, kazao je za TOK TV Banjalučki pjevač Aleksandar Dulić .

– Sa velikim netsrpljenjem čekam ovo finalno veče. Raduje me susret sa mnogim, dobrim pjevačima, kompozitorima, tekstopiscima… Sabor narodne muzike je mjesto okupljanja samog vrha srpske narodne muzike, tako da je samo prisustvo na ovakvom događaju za mene veliki uspjeh i ima veliki značaj. Pored bogatog iskustva koje pruža, to je i mjesto gdje se razviju mnoga prijateljstva i buduće saradnje, dodaje Dulić.

Kako kaže, posebna mu je čast i zadovoljstvo činjenica da će, zajedno sa njim, ovu takmičarsku kompoziciju izvoditi naš proslavljeni glumac Petar Božović.

Inače, Aleksandar Dulić je dobitnik  Oskara za najboljeg izvođača folk muzike u Republici Srpskoj u organizaciji Queen estrade. Široj javnosti poznat je po pjesmama “Porodica”, “Banjaluka”, Sa belim anđelima ode ti”, kao i po izvođenju pjesme „Junaci sa Košara“ sveštenika i pjesnika Milutina Popadića.

Sabor narodne muzike Srbije je jedinstven po težnji da afirmiše i slavi autore kompozicija. Ove godine, nakon dve večeri programa Sabora 2024, odbraće se dve pobjedničke kompozicije festivala u dvije kategorije: “Najbolja novokomponovana narodna pjesma” i “Najbolja starogradska pjesma/romansa””.

Festival novih kompozicija Sabor narodne muzike Srbije – nacionalni muzički festival narodne muzike Srbije, zajednički je projekat Saveza estradno-muzičkih umjetnika Srbije (SEMUS) i Radio-televizije Srbije, sa ciljem da kroz afirmaciju autora i podsticanjem na stvaralaštvo – doprinesu njegovanju kvaliteta narodne muzike.

Sabor narodne muzike Srbije 2024 biće održan 24. i 25. aprila, uz direktan prenos na RTS1.