Titula „Najinspirativnije Banjalučanke“ u oblasti nauke pripala je Anji Kunić

Na završnom panelu održanom u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske, Banjaluka je dobila svoju “Najinspirativniju Banjalučanku” u oblasti nauke.

Titula „Najinspirativnije Banjalučanke“ u oblasti nauke pripala je Anji Kunić, koja je istraživač, edukator i doktorant na Južnodanskom tehničkom univerzitetu u Kopenhagenu u oblasti algoritamske arhitekture i građevine, robotske konstrukcije sa integracijom tehnologija industrije 4.0 i održivih životnih ciklusa materijala.

Pobjednica je izabrana glasovima samih nominovanih kandidatkinja, a drugo mjesto pripalo je dr Vesni Ećim Zlojutro, dok je na trećem mjestu Vera Zih. U konkurenciji za ovu titulu, našle  se 28 nominovanih dama u oblasti nauke.

Ova inicijativa, u sklopu kampanje “Za život žena”, organizovana je već treću godinu zaredom od strane Grada Banjaluka u saradnji sa udruženjima građana. Cilj ovog događaja i izbora “Najinspirativnije Banjalučanke” bio je da se istaknu i obilježe žene koje svojim radom, zalaganjem i postignućima inspirišu druge i doprinose društvenim promjenama.

Ovaj događaj je još jednom istakao važnost podrške i promocije žena u naučnim, istraživačkim i tehnološkim oblastima, te ih podstakao da nastave da se trude i ostvaruju svoje snove i ciljeve.

Banjaluka može biti ponosna na sve svoje inspirativne žene, a proglašenje “Najinspirativnije Banjalučanke” u oblasti nauke je samo jedan od načina da se javno prizna i obilježi njihov izuzetan doprinos društvu i zajednici.