Pitanje vodosnabdijevanja platoa Manjače nije političko već životno pitanje, rekao je gostujući na programu ELTA TV predsjednik Gradskog odbora DEMOS-a Boran Bosančić.

– Bez adekvatnih odluka, Mjesne zajednice Pavići, Strićići, Kola, Donja Kola i Rekavice neće imati uredno vodosnabdijevanje. Zato očekujem jedan ozbiljniji pristup, kako predstavnika Vodovoda Banjaluka, tako i predstavnika Gradske uprave i predstavnika Skupštine grada. Mi u februaru nismo imali uredno vodosnabdijevanje, bili smo bez vode i po 15 dana, prema tome, u ljetnim mjesecima onda skoro da i nećemo imati uredno vodosnabdijevanje, zato je neophodno da se na današnjoj sjednici donesu adekvatne odluke – rekao je Bosančić i dodao:

– Mi stoga pozivamo na razum, da prestanu politička prepucavanja na ovu temu,  između predstavnika Gradske uprave i predstavnika Skupštine grada. Ukoliko je prijedlog kreditno zaduženje, i ukoliko je on realan, DEMOS smatra da ga trebamo podržati. Ukoliko ima i drugih prijedloga, spremni smo da podržimo i druge prijedloge, ali zaista apelujemo da ovdje mora da se radi brzo, kvalitetno, gdje ne smiju politička prepucavanja budu razlog da se otežava život građana, a mislim da već imamo takvu situaciju.

On je naglasio da je možda bilo određenih grešaka prilikom izgradnje sistema Banjica, ali da sada treba podvući crtu i jednom za svagda završiti priču šta je bilo i sada adekvatno intervenisati na sjednici Skupštine grada.

– U ime i predstavnika Manjače, jer ja dolazim iz mjesne zajednice Rekavice, zaista apelujem na sve odbornike da zaista razumiju ovo pitanje, da razumiju težinu ove situacije, i želim da kažem da je veoma značajno kako će se ponašati odbornici u Skupštini grada koji su imali značajnu podršku na platou Manjače, pa da vidimo da li će oni samo Manjaču posjećivati u toku predizborne kampanje ili će ju posjećivati i u ovim situacijama kada na Manjači nema vode – zaključio je Bosančić.