Gradonačelnik Draško Stanivuković posjetio je naselje Karanovac, gdje je nedavno izgrađen trotoar uz magistralni put prema Karanovcu.

Kako je kazao gradonačelnik, novoizgrađeni trotoar će u  značajnoj mjeri poboljšati bezbjednost kretanja pješaka uz magistralni put, a prvenstveno naših mališana.

Riječ je o veoma prometnoj dionici puta i bilo je veoma važno da izgradimo trotoar. U ovoj fazi izgradili smo trotoar u dužini od 600 metara za šta je izdvojeno 100 000KM, a naravno uskoro nastavljamo drugu fazu izgradnje u kojoj će biti izgrađeno još 300 metara – istakao je Stanivuković.

Takođe, dodao je da je u planu i izgradnja trotoara i u Srpskim Toplicama, kod OŠ “Branislav Nušić”, što će našim školarcima u ovom dijelu grada omogućiti bezbjedan put do škole.

Osim toga gradonačelnik je rekao da će Grad nastaviti sa podrškom i ulaganjima u ovaj dio našeg grada.

Zoran Mijić iz Karanovca istakao je da mještani ovaj projekat čekaju 50 godina, te zahvalio gradonačelniku i Gradskoj upravi što su prepoznali važnost ovog projekta, te izdvojili sredstva za ove namjene.

-Ovaj projekat za nas je od životne važnosti, jer je ovo magistralni put, velika je frekvencija saobraćaja, a zbog nepostojanja trotoarana ovom potezu dešavale su se brojne saobraćajne nezgode, čak i sa smrtnim ishodima. Pustiti dijete ili stariju osobu da se kreće ovim dijelom puta bio je ruski rulet – kazao je on.