Umjesto u trošnoj, neuslovnoj, maloj kući porodica Dobraš iz Ramića kod Banjaluke, Božić i praznike dočekaće i proslaviti u novoj kući.

Svemu se najviše raduje najmlađi član Slaviša.

“Zahvalio bih se svima, predsjednici, Centru za socijalni rad i svim donatorima što su omogućili da ima Slaviša i ja, moja porodica da imamo uslovniji život”, kaže Dragomir Dobraš.

“Sad kad vidim da je on (Slaviša) zadovoljan i veseo i ja sam”.

Hvala svima koji su pomogli da dobijemo novi krov nad glavom, kažu Dobraši. Cijelu priču je pokrenuo Centar za socijalni rad kako bi Slaviša imao uslove da ostane u svojoj porodici.

Doprinos je dala i Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva BiH. Posjetila je Dobraše kako bi iz prve ruke čula utiske.

“Ono što je najvažnije da ostanu svi zajedno na okupu, da dijete ostane u okviru porodice da ima adekvatne uslove. Sad smo se uvjerili da je to tako. A naravno bila je i namjera da se sve to desi prije Božića, tako da smo na neki način uveličali sve”, govori srpski član Predsjedništva.

U Centru za socijalni rad Banja Luka posebno su zahvalni srpskom članu Predsjedništva BiH. Prihvatila je njihovu inicijativu pa je sve lakše i brže išlo.

“Еvo dočekujemo Božić i ovi ljudi će biti u svojoj novoj kući i moći će da uživaju njih troje zajedno. Ovo je jedna divna i skladna porodica, trude se jedni oko drugih , ali eto nismo imali nekih mogućnosti kako bi bili zbrinuti”, ističe Irena Joldžić, direktor Centra za socijalni rad Banjaluka.

Dobri ljudi, građevinska firma, zaposleni u Centru za socijalni rad, dali su svoj mali doprinos da Dobraši dobiju novu kuću. Zadovoljstvo je još veće, kažu u glas, što se sve uspješno završilo prije Božića.