-Trenutno na računu imamo oko devet miliona KM, ali nemamo okvire za isplate. To je proceduralna stvar koju je potrebno uraditi. Borimo se da sjednica Skuštine Grada bude što prije, a do tada se aktivno bavimo pronalaskom rješenja za ove izazove nastale neusvajanjem rebalansa .

Kazao je ovo gradonačelnik govoreći o isplatama plata za zaposlene u Gradskoj upravi, te dodao da su sredstva za njihovu isplatu dobro isplanirana, uz odstupanje od samo jedan odsto, koje treba sada samo staviti u ravnotežne tokove.

-Posljedice neodržavanja sjednice Skupštine Grada o rebalansu jeste da je trenutno ugroženo oko 11.000 sugrađana, koji čekaju isplatu subvencija i svojih prava. Takođe, upitan je javni prevoz i tokom dana imaćemo sastanak sa prevoznicima o čemu ćemo javnost blagovremeno obavijestiti – kazao je gradonačelnik.

Kako je kazao u vezi sa svim tim i ovih dana pozivao je rukovodstvo Skupštine na zakazivanje sjednice, ali da nije bilo reakcije.

– Poslovnik kaže da je predsjednik Skupštine Grada dužan da zakaže sjednicu i ako neće ja ću kao podnosilac inicijative to da uradim. Rok kada ja mogu da zakažem sjednicu je Pravoslavna nova godina i ja ću to uraditi – kazao je gradonačelnik, navodeći podatak da je u prošloj godini bilo samo šest sjednica gradskog parlamenta, za razliku od prethodnih administacija koje su imale duplo više sjednica tokom jedne godine.

Gradonačenik se osvrnuo i na današnje obraćanje predsjednika Skupštine Grada, Ljube Ninkovića ocijenivši da je iznio „niz kleveta i prijetnji na račun gradonačelnika i njegovih saradnika, te netačnih informacija“.

– Jednostavno Skupština Grada ne želi biti skupština dijaloga nego je postala skupština prijetnji i ucjena, vrlo teških riječi i ovdje svaki argument gubi na snazi – poručio je gradonačelnik.

Gradski menadžer Bojan Kresojević kazao je da se realokacije u budžetu mogu raditi do 31. januara, te da se i rebalans može raditi nakon isteka godine.

-U pravu je dozvoljeno sve što nije zabranjeno i molim ih da kažu gdje piše da je zabranjeno raditi rebalans nakon isteka godine – rekao je gradski menadžer odgovarajući na tvrdnje iz Skupštine da se rebalans za prošlu ne može raditi u tekućoj godini.