Prvorođena beba u Srpkoj na sviejt je došla u Banjaluci, a riječ je o djevojčici teškoj tri kilograma i 550 grama i dugoj 54 centimetra koja je na svijet došla odmah nakon ponoći.

Prva beba rođena u Republici Srpskoj - Foto: RTRS

Bebu je rodila tridesetogodišnja Petra Landeka.

Gradonačelnik Banjaluke darivao prvu bebu rođenu u Republici Srpskoj.

– Јedna lijepa tradicija koja već decenijama postoji, a to je darivanja onih beba koje su prve rođene u novoj godini. Zaista, to je dar za svakog gradonačelnika. Ono što je ovdje lijepo jeste da je majka iz Banjeluke. Tačnije, bile su dvije bebe, jedna je rođena tridesetak sekundi iza ponoći, a druga nakon toga odmah, te smo zbog toga darivali obje bebe- rekao je gradonačelnik.

Doktor na Klinici za akušerstvo Mile Bokan rekao je da je porođaj prve bebe u Srpskoj u Novoj godini protekao bez problema, te dodao da je u Banjaluci u novogodišnjoj noći bilo 13 poroda.

Gradonačelnik Banjaluke darivao prvu bebu rođenu u Republici Srpskoj

Generalni direktor UKC Republike Srpske Vlado Đajić u ime predsjednika Srpske Milorada Dodika darivao je zlatnikom prvu bebu rođenu u Republici Srpskoj.

Petra Landeka

Đajić je čestitao roditeljima, a svim bebama rođenim u novogodišnjoj noći poželio da bezbrižno žive u stabilnoj, naprednoj i bezbjednoj Srpskoj.

– Čestitam građanima novogodišnje i predstojeće praznike, sa željom da se okupe oko naše Republike Srpske, njenih institucija i predsjednika Republike Milorada Dodika – rekao je Đajić novinarima u Banjaluci nakon uručivanja zlatnika.

Generalni direktor UKC-a darivao prvu bebu rođenu u Republici Srpskoj