Parking kod stare autobuske stanice uskoro će biti pušten u funkciju, te će Banjalučani morati plaćati parking mjesto, potvrdio je ovo Sladomir Đurić, direktor Autoprevoza, za “Nezavisne novine”.

– Trenutno je u toku završna faza radova, te se radi na instaliranju opreme – rekao je Đurić.

Kako dodaje njegova želja je da se parking otvori što prije.

– Što se mene tiče ja bih već otvorio parking, ali to ne zavisi od nas. Postoje još neki radovi koji su neophodni da se završe – rekao je on.

Kako dodaje parking će se od trenutka otvaranja naplaćivati.

– Jedan period nismo naplaćivali jer nismo bili spremni na to, te je stajala kutija za prikuljanje sredstava, kako bi pomogli liječenju osmogodišnjeg Ognjena Drljače, ali sada smo spremni i potpisaćemo ugovor sa Gradom danas ili sutra – objasnio je on, te dodao da bi parking trebao početi sa radom od sljedaće sedmice.

– To je moja, paušalna procjena. Radovi su pri kraju, tako da smatram da bi mogli početi sa radom od sljedeće sedmice – objasnio je on.

Dodaje da što se tiče cijene, one će pratiti cjenovnik na nivou Grada.

– Nećemo mi formirati vlastite cijene, nego planiramo primjenjivati cjenovnik parkinga koji je donešen na nivou Grada – istakao je on.

Dodaje da ne zna koliko je tačno prikupljeno sredstava za liječenje Ognjena, ali da je u kontaktu sa njegovim roditeljima.

– Ognjenov otac mi je rekao da je prikupljeno sredstava za avionsku kartu i preglede – ispričao je on, te istakao da je ponosan na to što su uspjeli uraditi humanu stvar.

Podsjećamo, trenutna cijena parkiranja na parkiralištima u nultoj tarifnoj zoni tri KM za svaki započeti čas parkiranja.

U prvoj tarifnoj zoni je dvije KM za svaki započeti čas parkiranja, a cjelodnevna karta za parkiranje iznosi sedam KM. Cijena parkiranja na parkiralištima u drugoj tarifnoj zoni je jedna KM za svaki započeti čas parkiranja, a cjelodnevna karta za parkiranje iznosi pet KM.