Napitak “Prajm” koji je zaludio tinejdžere kroz popularizaciju influensera ni po čemu nije sporan, osim po cijeni.

-Riječ je o energetskom piću čija maloprodajna cijena je visoka i ono je u javnosti izuzetno popularno među tinejdžerima i mlađom populacijom jer ga reklamiraju poznati influenseri – kaže Dušanka Nikolić, portparol Inspektorata Republike Srpske, prenosi Glas  Srpske.

Ambalaža je dosta primamljiva djeci, ali je riječ o energetskom piću kao što su i druge vrste energetskih pića koje poznajemo. Samim tim, sadržaj kofeina u tim pićima je izuzetno veliki.

-Taj proizvod prema kategoriji proizvoda spada u potpunosti ispravane. Zadovoljava sve potrebne kriterijume, količine kofeina u uredno deklarisane, na njima su naznačena upozorenja da nije preporučljivo za upotrebu trudnicama, djeci mlađoj od 15 i 18 godina, jer ima različitih proizvoda istog proizvođača – kaže Nikolić, prenosi ATV.

Ona ističe da ne postoji zakonski osnov da se povlači taj proizvod sa tržišta.

-Nemamo zakonskog osnova da povlačimo taj proizvod sa tržišta ili da kažnjavamo trgovce zašto oni njega prodaju. Suština stvari je da roditelji trebaju malo više pažnje da povedu o tome šta djeca kupuju, a to zavisi od džeparca kojim raspolažu jer moram reći da cijena ovog napitka je prilično visoka za naše uslove – kaže Nikolić.