Vršilac dužnosti direktora Agencije SRNA Tatjana Parađina je uvećavala osnovnu platu sama sebi u visini od 30 odsto – više mjeseci i to odlukama koje je sama potpisivala. O tome je na sjendici Narodne skupštine Republike Srpske govorio Đorđe Vučinić, koji je postavio pitanje premijeru Radovanu Viškoviću ali nije dobio odgovor.

https://www.youtube.com/watch?v=E20Pq_O1zI4

Poznato je da je njen poslodavac Nadzorni odbor Agencije SRNA, odnosno Vlada koja ga je imenovala i da joj jedino oni mogu uvećati plati, a nikako sama sebi.

Naravno, ovu tvrdnju vam potkrepljujemo dijelom odluka u kojima je Parađina sama sebi povećala platu, a vi provjerite u agenciji “Srna“ sljedeće odluke:

-​Odluka o uvećanju plate za mjesec jul 2023. godine broj 01-03-444/23 od 14.08.2023. godine po kojoj se uvećava plata pojedinim radnicima Agencije Srna, a između čega je v.d. direktorica Parađina Tatjana sama sebi uvećala plata za 30% mimo znanja i odluke Nadzornog odbora i time je imenovana prekršila Ugovor o vršenju dužnosti generalnog direktora, zakonske i opšte akti Agencije,
-​Odluka o uvećanju plate za mjesec jun 2023. godine broj 01-03-427/23 od 21.07.2023. godine, pa kojoj je došlo do istog povećanja plate radnicima Srne, a i v.d. direktorici Parađina Tatjani što je direktno kršenja zakona, opštih akata Agencije i zaključenog Ugovora, pri čemu je rađena i diskriminacija radnika jer nisu svi radnici bili obuhvaćeni datom Odlukom, a nema osnova ni da se Odluka donese i sprovede,
-​Odluka o uvećanju plate za avgust mjesec 2023. godine, broj 01-03-501-23 koja se odnosi na isto nezakonito povećanje plate v.d. direktorici i pojedinim radnicima.

Vršilac dužnosti direktora agencije SRNE Tatjana Parađina je sačinila i potpisala ugovor o djelu sa penzionisanom šeficom računovodstva Srne Radom Bogićević, koji je Republička uprava za inspekcijske poslove poništila jer se, kako je navedeno, radi o protivpravnom angažovanju. Penzionerki Radi Bogićević je tim ugovorom mjesečno isplaćivano 1.500.00 KM (neto), a u opisu njenog posla su, uglavnom, poslovi šefa računovodstva SRNE.

Koliku je to štetu prozrokovalo SRNI – ostavljam Vama da procijenite.
Potom Parađina 18.4.2023. godine donosi odluku o raskidu ugovora sa Radom Bogićević, da bi 12.5.2023. godine sa istom osobom potpisala novi ugovor o djelu, sada za usluge obuke i savjetovanja u oblasti knjiženja i rasknjižavanja tekućih finansijskih tokova u informaciono-knjigovodstvenom sistemu, ali ovaj put Bogićevićevoj naknada više nije 1.500.00 KM neto, nego 1.800,00 KM neto.