Festival Ćevap fest“, koji se ovog vikenda održava u Parku „Petar Kočić“, privukao je veliki broj posjetilaca.

Ovu manifestaciju, koju je podržao Grad, posjetio je i gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je kazao da ova gastro-manifestacija njeguje tradiciju najpoznatijeg banjalučkog specijaliteta.

-Možemo biti ponosni na ovaj gastro brend ne samo Banjaluke, nego i regiona i šire. Ćevap može da obiđe cijeli svijet i zaista da postane atrakcija koju Banjaluka i ova regija imaju – kazao je gradonačelnik.

Zahvalio je  organizatorima što čuvaju ovaj brend, naglašavajući da je potrebno dalje osnaživati ovu manifestaciju.

-Naša želja je da se za vrijeme trajanja ovog festivala bude prateći program na više lokacija u gradu, ali i da Grad stane snažnije iza manifestacije kako bi i ćevapi bili povoljniji za sve posjetioce. Ideja je da pravimo izlete i piknike, čiji je ćevap neizostavan element – kazao je gradonačelnik, koji je uputio i čestitke pobjednicima takmičenja u brzom jedenju ćevapa.

Nebojša Kuštrinović, promoter manifestacije istakao je da i ovaj put svi ljubitelji ovog specijaliteta imaju priliku da probaju najbolje ćevape.

-Hvala Gradu za podršku i definitivno ćemo naredne godine planirati ovu manifestaciju na još većem prostoru. Čuvajmo naš ćevap, Banju Luku volimo najviše na svijetu – poručio je Kuštrinović.

Radno vrijeme Festivala je do 23 časa, s tim da je zatvaranje planirano za nedjelju, 29. oktobra, u kasnim večernjim časovima – kazao je on.

Prema najavama organizatora, novo izdanje popularnog gastro festivala obogaćeno je brojnim novim sadržajima, ali i već prepoznatljivim, centralnim događajem  – takmičenjem u brzom, jedenju ćevapa koje je održano danas i čiji je pobjednik Strahinja Aleksić iz Pala.