Gradonačelnik Draško Stanivuković kazao je da će veliki projekti, koji se realizuju u samom centru Banje Luke trajno promijeniti epicentar našeg grada.

Jedan od njih jeste izgradnja Centralnog spomen-obilježja poginulim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata, na koje Banje Luke dugo čeka, zatim novi hotel “Palas“ kao buduća razglednica grada, te “Kuća Milanovića” kao prvi kulturni centar od perioda bana Svetislava Tise Milosavljevića.

Banja Luka će konačno osvijetliti tvrđavu „Kastel“, te dobiti čak tri nova parka posvećena Tvrtku I Kotromaniću, Banjalučkom veleizdajničkom procesu i park posvećen knjizi.

U završnu fazu ulazi formiranje nove pješačke zona u Gajevoj ulici, ali i izgradnja najvećeg kružnog toka u gradu.

U okviru velike izmjene u odvijanju saobraćaja u centralnom dijelu Banje Luke, uskoro će biti formirana i najduža jedosmjerna ulica u centru grada, zatim dvosmjerna ulica kod hotela “Bosna”, te kružni tok na uglu Bulevara Cara Dušana i Kninske ulice.

-Ovo je jedna nova Banja Luka i velika prekretnica u njenom razvoju. Danas sam siguran da radimo projekte po kojima će nas pamtiti generacije koje dolaze – zaključio je gradonačelnik.