Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković danas je ispred Narodne Skupštine Republike Sprske izjavio da je potrebno mijenjati neka zakonska riješenja kako bi politike lokalne zajednice mogle biti sprovedene.

On je danas sa saradnicima Narodnoj Skupštini predao inicijativu za izmjenu zakona o stvarnim pravima.

-Radi se o jednoj životnoj, važnoj inicijati za koju sam uvjeren da nema normalnog i pristojnog čovjeka koji uz ovo ne bi stao. Banjaluka je postala preteče politika, i mi svojim djelovanjem prevazilazimo okvire Banjaluke, rekao je Stanivuković.

On dodaje da je Banjaluka spremna da poklanja placeve porodicama sa četvoro i više djece, mladim bračnim parovima, te porodicama poginulih boraca.

-Banjaluka je bila prva lokalna samouprava u regionu koja je bila spremna da se odrekne 15 miliona maraka potencijalnih prihoda, a u korist svojih građana, kako bi smo gradili zdraviju i humaniju porodicu, a svakako da nam je cilj i da se Banjaluka decentralizuje, kaže Stanivuković.

Kako je najavljeno Grad Banjaluka će dodjeljivati i besplatne projekte za porodične stambene objekte do 200 kvadratnih metara.

Prvi čovjek Banjaluke dodaje da je ovo samo još jedna u nizu mjera koje Grad realizuje, uz besplatne priključke za vodu, besplatnu legalizaciju, povoljniji javni prevoz…