Svih 105 uhapšenih huligana nalazi se u privremenom istražnom pritvoru pošto što su ih saslušali grčki istražioci u vezi sa za incidentima ispred stadiona AEK -a u predgrađu Atine Novoj Filadelfiji u kojima je ubijen 29-godišnji navijač AEK-a Mihalis Kacuris i nakon što su priznali da su učestvovali u tim incidentima. 

Počinilac tog ubistva još nije identifikovan. 

Svih 105 optuženih, od kojih je jedan u bolnici, negirali su bilo kakvu povezanost sa ubistvom 29-godišnjeg navijača AEK-a, objavio je “Katimerini”.

Pritvor je određen za ukupno 105 optuženih, većinom Hrvata, ali i dvojicu Grka i jednog državljanina Grčka inače albanskog porijekla.

Grčki istražioci saslušavali su od petka do danas optužene huligane, a oni su priznali da su učestvovali u incidentima u Novoj Filadelfiji 7. avgusta, ali su negirali povezanost sa ubistvom Kacurisa.  

Vlasti su pronašle borbenu opremu u blizini mjesta gdje je ubijen Kacuris i ta oprema će biti poslata na forenzičku analizu, objavio je “Katimerini”.

Na osnovu pregleda snimaka incidenata, nadležni zaključuju da je Kacuris prvo izboden nožem, a zatim udaren palicom u desno rame.

Međutim, ni na jednom snimku se ne vidi kako je Kacuris napadnut nožem, već samo kako je udaren palicom.

Istrage nadležnih se nastavljaju, a na spiskovima osumnjičenih ima i onih koji nisu među uhapšenima.

Grčko javno tužilaštvo podnijelo je krivične prijave protiv 105 osoba, od kojih su većina hrvatski huligani, koji se terete za četiri krivična djela i sedam prekršaja tokom incidenta u predgrađu Atine Novoj Filadelfiji 7. avgusta, objavila je “Hina”. 

Krivična djela sa kojima se suočavaju su ubistvo s namjerom, učestvovanje u zločinačkoj organizaciji, eksplozija i posjedovanje eksploziva.