Olujno nevrijeme koje je prethodnih dana protutanjalo Banjalukom napravilo je velike probleme Banjalučanima, ali vrijedne ekipe dale su sve od sebe da se posljedice što prije ublaže.

Najviše problema pravio je vjetar koji je rušio stabla, kako po ulici, tako i po parkovima, ali i parkinzima i dvorištima, pa su banjalučki vatrogasci i pripadnici Civilne zaštite imali pune ruke posla.

Brzom reakcijom, sanirali su većinu porušetnih stabala i objekata koji su bili oštećeni, a pohvale stižu i od građana.

– Stvarno su brzo odreagovali. Stablo nam je palo ispred zgrade i oštetilo nekoliko automobila, čim smo pozvali nadležne stvorili su se za pet minuta. Moram da pohvalim te momke, znači kad u ovakvim situacijama bar znaš da će doći neko i pomoći – komentarisala je Maja S.

Banjalučanin Slavko, takođe je komentarisao kako su nadležne ekipe ekspresno izašle na teren.

– Stvorili su se čim smo ih pozvali, znam da rade po prioritetima i da prvo idu u centar, ali došli su do moje kuće jako brzo i skolonili stablo koje je bilo na red puta. Vidim da su dobri momci i da rade čitav dan. Treba ih nagraditi – poručio je on.

Iz Gradske poručuju da su zaprimili mnogo prijava i da su ekipe danima na terenu.

Rad po prioritetima

– Sve prijave u vezi sa posljedicama olujnog nevremena dospjele putem Civilne zaštite, Profesionalne vatrogasno-spasilačke brigade, Komunalne policije, putem Građanske patrole ili na bilo koji drugi način su evidentirane i rješavaju se prema prioritetima i raspoloživim kapacitetima komunalnih službi – poručio je ovo v.d. načelnika Odjeljenja za komunalne poslove, Boriša Mandić.

Kako je napomenuo, važno je najprioritetnije riješiti što prije,  a one koje to nisu ići će kroz redovne poslove komunalnih službi.

– Vatrogasci i Civilna zaštita su tokom nevremena hitno rješavali stabla na ulici, elektrokablove i začepljenja slivnika.  Komunalne službe nakon toga na terenu sklanjaju i čiste posljedice, što će potrajati nekoliko dana – kazao je Mandić.

Pohvalio je sve dežurne komunalne službe, koje su tokom i nakon nevremena brzo uspostavili normalno funkcionisanje grada.